Fear The Walking Dead Photo by Justin Lubbin AMC e1427806026168

Fear The Walking Dead

Naslov jedne od najpopularnijih drama ove godine, „Fear The Walking Dead“, objavljen je pre ekskuzivne premijere serije, koja će se prikazati u drugoj polovini godine na AMC kanalima širom sveta. AMC Global je kupio međunarodna prava na prikazivanje serije i emitovaće svaku epizodu samo 24 sata nakon njene premijere u Americi.

AMC U.S. je otkupio prava na dve sezone serije.

Robert Kirkman, Gejl En Hurd, Greg Nikotero i Dejvid Alpert, glumci u seriji „Okružen mrtvima“ (The Walking Dead), su izvršni producenti novog serijala koji, kao i original, proizvodi AMC Studios. Dejv Erikson („Marko Polo“, „Sinovi Anarhije“), koji je koproducent i koscenarista pilot epizode zajedno sa Kirkmanom, je izvršni producent i menadžer serijala. Glavne uloge će tumačiti Klif Kertis („Nestali“, „Kriminalne veze“), Kim Dikens (Iščezla, „Sinovi anarhije“), Frenk Dilejn (Hari Poter i Polukrvni Princ) i Ališa Debnam Keri (U srcu oluje).

Radnja novog serijala će se dešavati u Los Anđelesu i fokusiraće se na nove likove i zaplete. Prva sezona obuhvata šest jednočasovnih epizoda i biće premijerno prikazana na kanalu AMC u drugoj polovini godine. Emitovanje druge sezone planirano je za 2016. godinu.