4 e1427806578577

Drama: Bezdušni 2

Bezdušni 2 je nastavak istoimenog hita snimljenog 2012. godine po bestseleru Sergeja Minajeva, koji je otvorio Međunarodni  Filmski Festival u MoskvI 2012. godine. U našim bioskopima je od 16. aprila, zahvaljujući distributeru Dexin film.

Režiju potpisuje Roman Prigunov.

Film Bezdušni 2 je dobio pet nominacija za nagradu „Zlatni orao“, među kojima i nagradu za najbolji film godine, a glavni glumac Danila Kozlovski dobio je „Zlatnog orla“ za najbolju mušku ulogu.

U prvom delu opisan je život 29-godišnjeg menadžera, Maksa, koji je apsolutno siguran u svoj uspeh i sreću. Glavna preokupacija u životu mu je novac, da ga zaradi i potroši. Skupa kola, luksuzni stan, noćni klubovi, lepe devojke, žurke i droga ispunjavaju njegov život. Kad jednog dana sretne devojku  sa druge strane života, počinje da shvata da nešto nije u redu i da mora da napravi promene. Od tada sve oko njega i u njemu počinje da se menja.

U drugom delu pratimo Maksa Andrejeva koji odlučuje da okrene novi list u svom životu. Smatra da je najbolje mesto za novi početak na suprotnom kraju sveta, u jugoistočnom delu Azije, na ostrvu Bali. Ono što ne zna je da ne može zanemariti svoju prošlost. Okolnosti ga nateraju da se vrati u domovinu i donese vrlo težak izbor.Tu se dešava oštar zaokret, korupcija i intrige koje postoje u  javnim koroporacijama, nateraće Maksa da poslušno počne da radi kao dvostruki agent.