Ethno.Com 2014 logo e1410898795325

Dvanaesti Ethno.com festival

U Pančevu se od 26. do 28. septembra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, održava dvanaesti internacionalni world music festival Ethno.com.

Festival počinje koncertom mladog tamburaškog orkestra „Neven“ M.Š. „Jovan Bandur“ iz Pančeva, a potom će od 20.30 nastupiti specijalni gosti festivala, marokansko-mađarski sastav „Čalaban“, koji neguje tradicionalnu marokansku muziku u kombinaciji sa etno uticajima Evrope i Balkana.

Druge večeri publika će uživati u koncertima domaćih sastava „Moraitika“ i „Kal“, dok je poslednje večeri festivala na programu koncertna promocija novog albuma Vladimira Nikića „Veština senčenja“.

Festival prate i dva predavanja, „Globalna i totalna tranzicija: Posle muzike“ Miška Šuvakovića, koje će biti održano u petak, 26. septembra u 19 časova u Foajeu Kulturnog centra, i „World music kao kulturni fenomen“ Marije Ristivojević, zakazano za poslednje veče festivala u 19 časova. Predavanja uređuje dr Rastko Jakovljević, etnomuzikolog.

U sklopu ovogodišnjeg programa biće organizovana i promocija World music asocijacije Srbije i magazina „Etnoumlje“, i to u nedelju, 28. septembra, od 19 časova.

Umetnički direktor festivala je muzičar Filip Krumes.