fbpx

Beogradska četvorka

Otvaranje izložbe “Beogradska četvorka” biće održano u petak, 29. novembra od 19:30h u kafe-prodavnici knjiga i ploča, “Leila Records and Books”, Kralja Petra 41. Druženje sa umetnicima je  tokom vikenda, 30. novembra. i 1. decembra, od 13 do 20h.

Četvoro beogradskih slikara, različitih motiva i poetika, a sličnih generacija i izlagačkog iskustva, Jelena Aranđelović, Tanja Babić, Borko Petrović i Luka Dedić, predstavlja svoje radove većih i manjih formata, u ulju, grafici, crtežu…

Ova prednovogodišnja prodajana izložba, iskoračuje iz klasičnih galerijskih okvira i ulazi u prostor, za sada kod nas jedinstvenog koncepta, kafea-prodavnice knjiga i ploča, u samom centru grada, na nekoliko metara od pešačke zone i Knez Mihailove ulice. Na taj način, pored izlaganja u prijatnom ambijentu koji spaja više vidova umetnosti, autori kreću i ka nekoj novoj publici, ne čekajući da ona potraži njih.

Apstrakcija Babićeve, figuracija Aranđelovićeve, Dedićev nadrealizam i ekspresionizam Borka Petrovića “u društvu” preko 10 000 vinila, od Hendla do Geršvina, Morisija i mnogo dalje…

Među knjigama, pločama i gramofonima, dela beogradskih umetnika, ovom prilikom će se prodavati po specijalnim, prazničnim cenama.

Izložba traje do nedelje, 15. decembra, ali će manji formati biti izloženi samo tokom prvog vikenda.

BG 4 organizuje Udruženje “Subkultura”.