fbpx

Izložba crteža Jelene Tijanić Savić

Izložba crteža Jelene Tijanić Savić pod nazivom “Zemlja čuda” biće otvorena u petak, 7. novembra  u 18 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

Izložba obuhvata crteže iz ciklusa “Balkanska rapsodija”, koji na nadrealan i ilustrativan način oslikavaju Srbiju danas. Kuća, stara srpska koliba, kao simbol tradicije i porodice, predstavlja motiv na svakom od crteža. Kroz čitav ciklus provlači se zaplet, ograde, prepleti, ograničenja,i stalna dešavanja, ritmična i melodična čineći “Balkansku rapsodiju”.

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 10 do 17 časova, a ulaz je slobodan.

Izložba se može pogledati do 27. novembra 2014. godine.

[su_box title=”Jelena Tijanić Savić”] Rođena je 1976. u Užicu, gde je završila gimnaziju. Diplomirala je 2001. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek zidno slikarstvo, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Na istom fakultetu magistrirala je 2005. godine iz oblasti mozaika. Član je ULUPUDS-a od 2009. godine. Učesnik je većeg broja likovnih kolonija i rukovodilac međunarodnih kampova. Dobitnik je nekoliko nagrada u oblasti likovnog stvaralaštva. Svoje radove izlagala je na sedamnaest samostalnih i na dvadeset pet grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. [/su_box]

More Stories
IV NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE U SVETU