novo pozoriste u beogradu 456

Novo pozorište u Beogradu!

U ulici Venizelosova br. 42

Novo pozorište, koje se zove Le Studio a nalazi se u ulici Venizelosova br. 42, Beograđanima će otvoriti svoja vrata u četvrtak, 7. februara od 20h, i to zahvaljujući organizaciji Kroz prozor fabrika. Prva na reperotoaru je predstava Jedan zarez nešto. Predstave će se izvoditi svakog četvrtka.

Le Studio je zamišljen da bude pozorište za svakoga, da predstave budu svakom razumljive i da svako bude u mogućnosti da iznese neki vid analize iz svog ugla.

Prva predstava u novom pozorištu Le Studio, pod nazivom Jedan zarez nešto, biće igrana u četvrtak, 7. februara od 20h. Reditelj predstave je Jean Baptiste Demarigny, a njegov asistent je Sanja Maljković. U predstavi glume Ana Jovanović i Boško Petrov. Tekst su pisali kolektivno sa Igorom Ripakom, a korišćeni tekstovi pripadaju autorima Predragu Matvejeviću i Chrisu Markeru.

Ova predstava problematizuje odnos prema prošlosti, kako njenih likova tako i njihove zemlje. Priča prati odrastanje dva lika, pripadnika prve generacije koja nije imala priliku da nosi pionirsku kapu, ali pored toga prikazuje i širi spektar međuljudskih odnosa (njihove porodice, komšijske odnose i slično).

“Kroz prozor fabrika je do sad u istom prostoru održavala časove glume, mjuzikla i glume na francuskom (što će nastavljati da čini i nadalje), a stvarane predstave su nakon toga izvođene po već postojećim pozorištima po gradu. S obzirom da je prostor, u kome su se do sada održavale samo probe i časovi, evidentno mali, doživljen je kao neprikladan za pozorišnu scenu. Međutim, prilikom organizovanja pretpremijere predstave Jedan zarez nešto, taj doživljaj se promenio. Svakako nije stvar u tome da se prostor povećao. Čak su neki od nas, u nedostatku mesta za sedenje, smešteni na jastuke poređane po podu (isprva deluje neprimereno, ali ubzo shvatite da uopšte nije).” – o inicijativi stvaranja novog pozorišta govore njegovi organizatori.

Broj mesta u pozorištu je 40 zbog čega je preporučljivo da karte kupite unapred!

Informacije i rezervacije:

+381 64 187 17 31
lestudio.kpf@gmail.com
Po rezervisane karte možete doći svakog radnog dana od 10h do 15h u Le Studio (Venizelosova 42, Beograd).

Cena karata je 600 rsd.
Karte na popustu: 500 rsd za unapred kupljene karte (do dan pred izvođenje) i 300 rsd (studenti i nezaposleni.