Terpsihora Strabag 2014

Dodela nagrade Terpsihora 2014

Svetski dan igre (29. april) u Narodnom pozorištu biće obeležen dodelom nagrade Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije – “Terpsihora”. Ovogodišnji dobitnik priznanja koje se dodeljuje za poseban doprinos u oblasti umetničke igre je Konstantin Kostjukov, dugogodišnji prvakk i sadašnji v.d. direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Specijalna pohvala dodeljuje se ansamblu Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu za ostvarene rezultate visokog profesionalnog nivoa i za doprinos promociji kulture naše zemlje tokom mnogobrojnih gostovanja u svetu.

 Svetski dan igre (29. april) biće obeležen nizom programa u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Tog dana, sa početkom u 13h u Muzeju Narodnog pozorišta, Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije dodeliće Nagradu i Plaketu ,,Terpsihora”  za poseban doprinos u oblasti umetničke igre u ovoj godini. Na osnovu pravilnika o žiriju, prošlogodišnji dobitnik nagrade ima pravo da imenuje petočlani žiri, pa je u skladu sa tim Jovan Veselinović za članove žirija odabrao Dušku Sifnios, Žarka Prebila, Konstantina Kostjukova, Gordana Dragovića, a Veselinoviću je kao prošlogodišnjem dobitniku pripala dužnost predsednika.