fbpx

5. Fotomaraton Novi Sad

5. Fotomaraton Novi Sad se održava tokom četiri vezana dana, od 30. maja do 2. juna, za kada su pripremljene brojne aktivnosti, izvanredni predavači i odlična zabava! Program festivala obuhvata: online konkurse, foto radionice, predavanja, izložbe i takmičarsku manifestaciju kao glavni event Fotomaratona. Teme ovogodišnjeg festivala su: STREET I DOKUMENTARNA FOTOGRAFIJA.

Za sjajan program koji nas očekuje ove godine zaslužni su najbolji fotografi današnjice sa ovih prostora. Foto radionice koje smo pripremili biće nezaboravno iskustvo za sve polaznike. Fotografi će imati priliku da saznaju sve o dokumentarnoj fotografiji od Ivane Tomanović, ugostićemo Boogia koji stiže iz Njujorka, gde se godinama bavi street fotografijom a uz to ima izuzetno iskustvo i u radu sa velikim klijentima. Konačno, u subotu 1. juna očekuje nas izvanredna radionica Photoshop-a koju vodi Milan Živković, urednik “ReFoto” časopisa.

“Posebna nam je čast da u Novom Sadu ugostimo kolektiv Kamerades i premijerno predstavimo izložbu “Izbori 2012″. Članovi Kameradesa će se predstaviti na tribini koja je planirana za subotu 1. juna. Zanimljiv događaj biće još jedno predavanje koje se održava kao predaktivnost festivala 29. maja, na temu Autorska prava fotografa. Predavanje će voditi Andreja Čivtelić iz advokatske kancelarije Bućković iz Beograda.”, rekli su organizatori.

Da bi ste na vreme rezervisali svoju kartu, prijavite se što pre, jer je broj mesta ograničen! Iskoristite pogodnosti tokom pretprodaje i dobićete popust od 25% od ukupne cene za all pass kartu koja uključuje sve radionice, takmičenje, predavanja i tribine.

“Uz to, očekuju vas i specijalna iznenađenja! Pratite redovno naš sajt www.fotomaraton.rs i budite informisani na vreme!” – poručuju organizatori.

Novo! Online foto škola

Na sajtu Fotomaratona počela je foto škola koju će voditi predavači radionica. Posetioci sajta će moći da preuzmu seriju tutorijala i korisnih tekstova u vezi sa street fotografijom koja je glavna tema 5. Fotomaratona. Bavimo se takođe i dokumentarnom fotografijom, kao i programom Photoshop. Tekstovi koje ćete čitati predstavljaju kvalitetan i neophodan uvod u foto radionice koje zakazujemo za period od 30. maja do 1. juna u Novom Sadu.

More Stories
Indeksi i Kornelije Kovač