osvajanje beograda1

Krenite u Osvajanje Beograda

Srednjoškolci imaju jedinstvenu priliku da osvoje Beograd. Raznovrsnim programima, pod nazivom “Osvajanje Beograda”, mladi će moći da aktivnim učestvovanjem doprinesu kulturi naše prestonice i postanu njeni junaci.

“Osvajanje Beograda”, već od 20. avgusta, traje na gradskoj plaži KCBič, na kojoj je u subotu, 31. avgusta od 17:30h završno veče, u okviru kog će biti održano javno crtanje i koncert srednjoškolskih bendova. Osvajanje se nastavlja i drugim programima, kao što su: „Na gajbi kod Andrića“, „Remiksovanje, „Junak iz kraja / Junakinja iz kraja“, „Nezvani gosti“, „Kako biti turista u sopstvenom gradu“, „Okupacija DOB-a“.

Osvajači Beograda će biti na svojoj misiji do decembra.

Tinejdžeri kustosi

Kako se leto bliži kraju, “Osvajanje Beograda” se seli u Pedagoški muzej, koji će “predati svoje ključeve” srednjoškolcima. Naime, u okviru programa “Remiksovanje” mladi kreativci će imati priliku da prilagode stalnu postavku muzeja svom generacijskom ukusu.

Buduće muzičke zvezde

Dvorište Pedagoškog muzeja postaje scena na kojoj će zasvirati i takmičiti se neke buduće velike zvezde, a današnji srednjoškolski bendovi. Nagrada za pobednički bend je besplatna organjizacija koncerta u Domu omladine Beograda.

Rok za prijavu srednjoškolskih bendova je 10. septembar. Prvo takmičarsko veče održaće se 14. septembra u 20h u dvorištu Pedagoškog muzeja, a veliko finale i proglašenje pobednika održaće se 28. septembra u 20h.

Novi junaci iz kraja

Osavajanjem Beograda dobićemo nove junake iz kraja. Mladi od 14 do 19 godina mogu da se prijave na konkurs “Postani JUNAK/JUNAKINjA iz kraja!”  do 22. septembra. Da bi učestvovali na konkursu potrebno je da pošalju svoje predloge kako bi mogao da se ulepša ili olakša život u njihovom okruženju, odnosno da se obogati za baš to što mu nedostaje. To može biti sve od predloga za uređenje ćoška do kreativne humane akcije. Junaka i junakinja može biti više, sve zavisi od zahtevnosti ideja pri njihovom sprovođenju u delo.

Više o programima i načinu kako da se prijavite na konkurs za takmičenje srednjoškolskih bendova i “Postani JUNAK/JUNAKINjA iz kraja!” možete saznati na Fejsbuku, Tviteru i na veb sajtu.

U Osavjanju Beograda učestvuju Fakultet organizacionih nauka, Filološki fakultet, Fakultet za medije i komunikacije, Kulturni centar Beograda, Pedagoški muzej, Muzej grada Beograda-Legat Ive Andrića i Dom omladine Beograda. Projekat je podržao NIS u sklopu svog programa društveno odgovornog poslovanja. Osvajanje Beograda se realizuje u produkciji Omladinskog pozorišta Dadov.