maca hakerka

Maca hakerka

Program za odvikavanje mačke od tastature

Svi, koji je imaju za kućnog ljubimca, znaju koliko je maca uporna da se sklupča i greje na tastaturi…

Iako je ponekad simpatično kada vidite macu kako uživa ležeći na tastauri, uglavnom je to nešto što veoma iritira njenog vlasnika.

Bezbrižna maca često ume da svojim šapicama izbriše neki fajl, da promeni ime folderu ili da isključi računar. Ova životinja voli da je u centru pažnje, tako da će učiniti sve da tako i bude. Ukoliko se udubite u rad, ona će probati na sve načine da vas odvoji od monitora. Kružiće oko tastature, skakaće vam po krilu ili će, čim je ne gledate, stati na tastaturu. Dok okrenete glavu, u svom tekstu možete videti njen rukopisi, koji najčešće izgleda ovako:”zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz… do beskonačnosti”.

Kako je mačka poznata po svom inatu i svojeglavosti, ona će prvom prilikom da uradi to što joj nije dozvoljeno. Sada postoji rešenje za sve ljubitelje mačaka, a to je specijalni program za detekciju mačjih šapica na tastaturi.

PawSense je softver koji prepoznaje mačji „rukopis”, odnosno neobičnu kombinaciju tastera i u tom trenutku blokira tastaturu. Pored toga što će sprečiti npr. izmenu naziva vaših foldera, on će i dresirati nestašnog ljubimca. Naime, u trenutku kada je mače na tasterima, program reaguje tako što pušta specijalni zvuk koji je za ovu životinju veoma neprijatan. Program će sam pojačati glasnoću samo ovog zvuka. Ovo je najdelotvornije ukoliko usmerite zvučnike direktno na tipke. Plašljiva po prirodi, cica maca će pobeći od vašeg kompjutera i dobro će razmisliti pre nego što se ponovo usudi da mu se približi.

Detektor šapica je program od 120K koji će vam čuvati kompjuter od mace hakera i onda kada vi niste u prostoriji. PawSense je trenutno dostupan samo za Windows operativni sistem po ceni od 20 dolara.