Screen shot 2013 12 04 at 20.19.54

Ove nedelje u Peronu Savamala

Ove nedelje u Peronu Savamala na programu su Alt kafna, DJ Marko Gangbanger, DJ Ognjen Krstić, film Vinogradar i Srpski jezik u oblaku.

četvrtak, 05.12.2013., početak 21h, ulaz slobodan

ALT KAFANA

Ovog četvrtka za bine će vas provocirati i čikati Tzootzoonga Ansambl. Krajnje interesantan zvuk pravi ova skupina. Sebe opisuju kao latino – mediteran – sving kvartet.

petak, 06.12.2013., početak 22h, ulaz 100 dinara

DJ MARKO GANGBANGER

PETKOM očekujte živu legendu beogradske kaldrme Marka Gangbangera. Svojom selekcijom r’n’r, 80s, 90s i svežih hitova provereno razgibava svaki ćošak kluba.

subota, 07.12.2013., početak 22h, ulaz 100 dinara

DJ OGNJEN KRSTIĆ

SUBOTOM mag plesnih podijuma širom prestonice, DJ Ognjen Krstić, pravi opštu pometnju. Pažljivim odabirom hitova svih omiljenih nam muzičkih pravaca usijava atmosferu koja ne splasnjava do poslednjih taktova. Za sobom ima izuzetno uspešan niz žurki pod nazivom “Igranka”.

Nedelja, 8. decembar, 19 časova, ulaz slobodan

Autorsko veče Ivana Jovića Projekcija filma „Vinogradar“

Ivan Jović (Aranđelovac, 1971). Diplomirao je na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, a postdiplomske studije završio na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Autor i koautor je više alternativnih obrazovnih programa i dva akreditovana udžbenika za niže razrede osnovne škole.

Priredio je dve knjige radova dece sa Kosova i Metohije; „Sanjam, a šta mi se događa“ (2005) i „Pisma iz enklava – pozdrav sa Kosova i Metohije“ (2007), koje su prevedene na engleski i ruski jezik.

Objavio je zbirku priča sa okvirom „Neprestano mislim na Eduarda“ i zbirku kratkih priča „Veseli život čoveka u kovčegu“, te romane „Zatvorenik“ i „Žitije sela“.

Radio je kao scenarista i koscenarista na dokumentarnom filmu „Sanjam, a šta mi se događa“. Režirao je kratkometražni igrani film „Vinogradar“. U leto 2013. završio je snimanje dugometražnog igranog filma „Isceljenje“, koji je kao jedini srpski film prošao ovogodišnju preselekciju za Berlinale.

Ponedeljak, 9. decembar, 19 časova, ulaz slobodan

Srpski jezik u oblaku – Elektronski rečnici i alati za srpski jezik

Učestvuju: Milorad Simić i Vladimir Simić

Magistar Milorad Simić, osnivač SRBOSOFTA, nosilac je projekta razvoja softvera za srpski jezik.

Programski paket RAS najpoznatiji je proizvod ovog preduzeća.

Aprila meseca ove godine na adresi www.srpskijezik.com postavljen je besplatni javni servis za srpski jezik na internetu, koji je do danas posetilo preko 145.000 osoba.

Registracija na ovom sajtu omogućava besplatno korišćenje softvera u koji je uložen generacijski rad srpskih filologa i leksikografa i dugogodišnji rad informatičara: najvećeg srpskog rečnika (307.000 reči), pravopisnog rečnika (123.000 reči), programa za pravopisnu proveru teksta (3.250.000 oblika) itd.

Broj za rezervacije i informacije je +381644620128.