Screen shot 2013 12 04 at 20.12.07

Knjiga poezije Tempo, Jasmine Holbus

Promocija knjige poezije “Tempo”, Jasmine Holbus, objavljena u IK “Plato” biće održana u ponedeljak, 9. decembra u 20h u Domu omladine Beograda. Poeziju interpretiraju  Goran Jevtić i Sergej Trifunović, a o knjizi će govoriti Saša Jelenković.

Jasmina Holbus diplomirala je enterijer na Chelsea Collage of Art and Design u Londonu 1996. godine. Član je Udruženja književnika Srbije od 1993. godine i ULUPUDS-a od 2007. godine, sa statusom slobodnog umetnika.

Književnim radom bavi se od 1990. godine. Poeziju je publikovala u književnoj periodici, a do sad je objavila devet knjiga poezije.

U pozorištu radi kao scenograf od 1993. godine. Do sada je izvedeno jedanaest predstava u njenoj scenografiji. S Jugoslovenskim dramskim pozorištem sarađivala je kao scenograf na predstavama “Pre penzijom”, Tomasa Bernharda, u režiji Dina Mustafića, “Banat”, Uglješe Šajtinca, u režiji Dejana Mijača, kao i na predstavama u režiji Miloša Lolića “Sanjari”, Roberta Muzila, “Druga strana, Dejana Dukovskog, “Otelo”, Viljema Šekspira. Adaptirala je scenografiju Vladislava Lalickog za predstavu “Buba u uhu”, u režiji Ljubiše Ristića. Sa Milošem Lolićem sarađivala je i na predstavama “Velika bela zavera”, Dimitrija Vojnova, “Muška stvar”, F. K. Kreca (Atelje 212), “Bog je DJ” (Malo pozorište “Duško Radović”). Sa Dejanom Mijačem sarađivala je kao scenograf na predstavi “Zojkin stan” u Srpskom narodnom pozorištu.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Dobitnik je godišnje nagrade ULUPUDS-a za scenografiju 2013. godine. Autor je različitih umetničkih projekata u arhitekturi, grafičkom dizajnu i u oblasti audio-video instalacija (Art Biennale Barselona, 2005.).