NURDOR ZimSKI kamp za mlade lečene od malignih bolesti

ZimSKI kamp “Ljubavi i nade”

U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, 20 mladih lečenih od malignih bolesti boraviće od 7. do 14. marta na Kopaoniku kao učesnici četvrtog NURDOR zimskog kampa “Ljubavi i nade”.

Adolescenti uzrasta od 11 do 19 godina imaće priliku da, zahavaljujući maloj ali odbranoj grupi  volontera – instruktora, nauče da skijaju ili usavrše svoje skijaške veštine. Osim škole skijanja, planirane su i različite psihološke, socijalne, kreativne i edukativne radionice koje imaju za cilj da, uz mali tim psihologa, mlade rekonvalescente osnaže fizički i psihički i olakšaju im resocijalizaciju i povratak uobičajenom životu.

„NURDOR je do sada organizovao šest letnjih i tri zimska kampa “Ljubavi i nade” ali je svaki put iznova fantstično zadovoljstvo videti našu decu kako, nakon dugog i teškog lečenja, puni elana, neustrašivo osvajaju neke nove veštine, bilo da su sportske ili kreativne, kako se druže i razmenjuju iskustva. To je i cilj svih naših kampova – pružiti im priliku da se da se druže, opuste i osnaže emotivno i fizički. Mnogima će to biti ne samo prvo odvajanje od roditelja već i prva prilika da nauče da skijaju” – izjavio je Ljubiša Stanić, roditelj iz NURDORa i jedan od pratilaca kampera.

Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, SP Lasta, Skijališta Srbije, MK Group, Wiener Städtische, poslastičarnica Buongiorno, Tropic Trade i brojni prijatelji. Veći deo skijaške opreme obezbedila je Marija Barišić i grupa prijatelja iz Švajcarske uz pomoć Cargo- Partner.