ID 100377850

Zdravi obroci na radnom stolu

Popunjen raspored na poslu često dovodi pojedinca do toga da kasni, da je pod konstantnim stresom i da se veoma loše hrani. Čak i ako ne postoji razlog za loše obroke, vreme je da se okrenete zdravijoj ishrani tokom suludih dana na poslu.

Bilo da vam se jede slatko, slano, kiselo ili slano, za nezdrave grickalice postoji mnogo zdravija alternativa. Mi vam predstavljamo nekoliko obroka, koji će vam dati snage da se iščupate iz napetosti i krenuti hrabro dalje.

Doručak na poslu

Slana alternativa: Ako vam je muka pri samoj pomisli na pekaru i njene proizvode, vi kod kuće pripremite doručak za ujutru. Skuvajte jaje, odvojite nekoliko listova zelene salate, paradajiz i sve smotajte u tortilju. Ovaj doručak vam donosi finu količinu proteina, ugljenih hidrata i zdravih masti.

Slatka alternativa: U blender skembajte bananu i kašikicu putera od kikirikija ili šaku jagoda. Odličan početak za slatko i obećavajuće jutro a kasnije i dan. Svoj smuti prespite u plastičnu posudicu i trk na posao.

Ručak ispred kompa

Za ručak možete da kupite u obližnoj kantini pasulj. On je bogat vlaknima i hranljivim materijama. Dobra zamena za pasulj može da bude sočivo ili grašak sa mesom. U slučaju da ovog podneva preskočite ručak sa kašikom, opredelite se za makarone sa tunjevinom, lososom ili piletinom.

Zdrave grickalice

Umesto čipsa, čokolada, bombona, opredelite se za bademe ili orahe i suvo voće (smokve, urme, šljive, kajsije). Puni vitamina i minerala daće vam neophodnu i zdravu energiju i od istih ćete da budete siti i zadovoljni duže vreme. Isto tako, dva kvadrata crne čokolade je sve što vam je potrebno pred večeru, koja vas čeka kod kuće.

foto: freedigitalphotos.net