ID 100232639 e1427205369601

Ljubavni jadi: Šta nas odaje?

O ljubavnom problemu ne moramo da govorimo, jer se uvek vidi, na našem licu, dok pričamo o nečemu sasvim drugom ili se zabavljamo sa prijateljima… Reči volim te ili ne volim te, ne znače baš ništa dokle god naši postupci, pokreti, govore drugačije. Ma koliko se trudili da sakrijemo emotivni problem, mnogo toga nas odaje.

Osmeh će reći sve ono o čemu ćutimo. Vidi se kada nije iskren, ali i kada dolazi pravo iz srca. I jedan i drugi pojavljuju se u periodu raskida. Ovaj drugi postaje toliko čist, divan, da je nemoguće da ostane neprimećen. Javlja se kada izlazimo iz teške ljubavnu priče, koja nam je nanela puno boli, a zbog koje smo se probudili.

Kada se bližimo raskidu počinjemo svakodnevno da koketiramo sa okolinom. To postaje naš način komunikacije. Zašto? Zbog straha od promene, gubitka, samoće. Oblačimo se izazovnije i postajemo neposredniji u komunikaciji sa okolinom.

Na pomen, uskoro bivšeg, partnera ostajemo mirni, ćutljiviji nego ikad. Na reči zajedničkih prijatelja da mu prenesemo pozdrave, moguće je čak i da ne odreagujemo, jer se polako odvajamo i osećamo već sad da nismo neko sa kim će ga ubuduće povezivati.

Činjenica je da o teškim emotivnim trenucima možemo da ćutimo, ali i da će nas govor tela kao i naši postupci, uvek odati. Zato ne trošite energiju na prikrivanje, već na kvalitetniju sadašnjost, lagano privikavanje na nastalu situaciju i miran odlazak.

foto:freedigitalphotos.net