ID 10035012

Da loši ljubavnici postanu bolji

Samo jake ličnosti imaju pravog partnera

U ljubavnom odnosu u kojem je jedan partner dobar, a drugi loš, svi pate pa i okolina. Loš partner ne samo da je takav u toj ulozi, već nije dobar ni za sebe.

Nedovoljan rad na sebi, tera nas na krive akcije. Konfuzni smo, ne znamo šta hoćemo i ne vidimo svoje greške. U takvom mentalnom i duhovnom stanju, nema lične sigurnosti, a strahovi su uvećani. Na ženi se, u kasnijem periodu života, duhovna neispunjenost i mentalna neravnoteža prepoznaju na licu. Zato je potrebno da nađemo svoj mir i budemo, na prvom mestu, dobri ljudi. Svaki muškarac, pa i onaj privrženiji, ima potrebu da kroti, osvaja, pa eto zašto toliko jači pol voli ’’kučke’’. Ipak ljubavna motivacija ne bi smela da se nalazi u ljudima koji nas ne poštuju.

Ženama mediji preporučuju da nikada ne pokazuju da ih je muškarac osvojio.  Praksa je pokazala da ovo jeste dobar savet. Ali zašto je muškarac toliko siguran da je dobio damu? Osvajanje traje i ne sme da bude svršen glagol. Ljubav i ženska naklonost, privrženost, se ne postižu u određenom trenutku i za sva vremena, već konstantnim radom. Onog trenutka kada žena oseti da je zanemarena, gubi interesovanje.

Muškarci koji ostavljaju žene zbog njene očigledne emocije, su u velikom problemu. Ne shvataju da je ljubav počela, ali da se osvajanje ne završava. Žena će da krene u potragu za drugim, čim oseti nedostatak pažnje i truda. Zato ne budite sigurni da je sva njena energija usmerena na vas, ma koliko da vas voli. Slika ucveljene dame koja čeka da se predomislite, sve manje je prisutna.

Ponekad se toliko razočaramo da se zatvorimo i odlučimo da se nikada više ne vezujemo. Ipak, svako loše iskustvo je prošlost i moramo potpuno da ga eliminišemo. Potrebna nam je nova i lepša priča. Žene moraju da biraju muškarce koji mogu da razumeju njene potrebe, pa i ožiljke, eventualne strahove… Birajte jaku, pažljivu osobu, spremnu da bude i ljubavnik i prijatelj. Ne ulazite u vezu dok ne vidite koliko je potencijalni partner jak i sposoban da vam se posveti.

Dobri muškarci neka počnu da biraju, ne one loše, već žene sa stavom. Inteligentne, produhovljene, velike prijatelje i ljubavnice. Nije potrebno da vas neko maltretira svojim skrivanjem, izbegavanjem, igricama. Tu se gubi sav smisao. Birajte onu koja  vas zabavlja, iznenađuje i sklona je igricama ali u dvoje. Nije sav smisao u besprekornom fizičkom izgledu, već u kompletnom ostvarenju, koji predstavlja pravu lepotu.

Svi oni koji beže od čvrste veze, možda se plaše emocije, a možda žele da produže mladost, tako što će uvek doživljavati nešto novo i imati odnose sa mlađima od sebe. Međutim, vreme svakako prolazi, odustajali vi od dobrog, stalnog partnera ili ne. Zabave ima i u stabilnoj vezi. Potrebno je samo da se voljena osoba pored vas oseća sigurno i opušteno, baš kao i vi. Ukoliko smo nervozni puni strahova, lošeg raspoloženja, svakako da ćemo i partnera umoriti i demotivisati.

Inspirišite svoju drugu polovinu pozitivnim stavom, pokazivanjem velike želje da nešto radite u dvoje. Ne budite škrti u emociji prema osobama koje čvrsto stoje na svojim nogama, koje su tu i pored toga što ste puni mana, samo zato jer znaju šta žele (vas) kao i da lepo vole. Ukoliko ste sigurni da ne osećate ništa, treba da odete zauvek. Ipak odlazak iz lične nesigurnosti i neostvarenosti, je odraz kukavičluka zbog čega možete dugo da patite…

Dobri ljubavnici mogu puno da praštaju. Krasi ih strpljivost ali jednom kad vam kažu ne, budite sigurni da nema nazad. Ne trošite lako svoje životne kredite kod takvih ljudi i postanite bolji, odlučniji , emotivno jači…

 foto: freedigitalphotos.net