ID 100245378

Tajna dugovečnosti i mladolikosti Japanki

Crnokose, elegantne, vitke i veoma lepe, ovo je kratak opis žena koje žive u Japanu. Za lep izgled, vitko telo i relativno dug život, Japanke najviše mogu da zahvale namirnicama koje redovno konzumiraju a neke od njih, mogu da se nađu i na trpezama naših žena. Otkrijte tajne zdravog i dugog života.

Prema istraživanjima, poslednjih dvadeset i pet godina, Japanke su proglašene za najdugovečnije i najzdravije žene na svetu.

U proseku žive oko osamdeset i pet godina, polagano žvaću zdravu hranu, svakodnevno vežbaju i izbegavaju slatkiše.

Poznato je da Japanci svakodnevno konzumiraju kuvane obroke, a njihov tradicionalni obrok obuhvata dosta ribe (kuvane ili na žaru), pirinač, miso supe, zeleni čaj.

Japanci ne konzumiraju brzu hranu, prepečenu ili jako usoljenu. Njihova kuhinja je lagana i zdrava za stomak zato što se namirnice uglavnom kuvaju, prepeku na žaru ili popularnom voku.

Umesto hleba, Japanke vole da jedu dosta pirinča. Doručak je najbitniji obrok tokom celog dana a zeleni čaj je gotovo neizbežan u svim varijantama. Mladi luk je često prisutan na trpezi baš kao i omlet i morska trava.

Njihovi obroci se sastoje iz malih porcija a slatkiši se u Japanu slabo jedu. To je jedan od razloga zbog čega su Japanke tako vitke i zdrave. Smanjen unos šećera znači dobro funkcionisanje celog organizma.

Duge šetnje, brzo hodanje, biciklizam, žene iz Japane će naći sve načine da ostanu u dobroj fizičkoj formi.

Sada, kada ste otkrili tajne naroda izlazećeg sunca, valjalo bi i da ih primenite.

foto:freedigitalphotos.net