otvaranje parka 1

Nova zelena oaza na Dunavu

U Supernatural parku na Adi Huji na prostoru od oko 500 kvadratnih metara formiran je Telenor vrt sa više od 700 biljaka i klupama za posetioce, zahvaljujući saradnji kompanije Telenor, pokreta Supernatural i Gradske opštine Palilula i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda.

Prve sadnice na Adi Huji zasadili su Leontina, kompozitor i dirigent dečijeg hora Čarolija, predstavnici Gradske opštine Palilula, zaposleni u Telenoru, tim Supernatural i Telenorovi poslovni partneri. Zahvaljujući kompaniji Telenor i partnerima, Beograd je u aprilu 2011. dobio i park kod Kule Nebojša.

 “Već dugi niz godina zaštita životne sredine deo je svakodnevnog poslovanja naše kompanije i želimo da svojim primerom i radom skrenemo pažnju na ovo veoma važno pitanje. Ovakvim akcijama želimo da motivišemo svoje zaposlene i sve građane da upoznaju i čuvaju prirodu. Ponosni smo na to što ćemo nakon parka kod kule Nebojša, zajedno sa svojim partnerima stvoriti još jedan zeleni kutak u Beogradu“, rekla je Sandra Štajner, izvršna direktorka korporativnih komunikacija i ljudskih resursa kompanije Telenor.

 „Supernatural park, kako se sada naziva špic Ade Huje, formirali smo u saradnji sa opštinom Palilula, uz podršku i koordinaciju sa Gradom Beogradom. Od nekadašnje deponije šuta, tokom prošle godine izgrađen je centar za očuvanje životne sredine, obrazovanje i kulturu, sada dostupan građanima za boravak u prirodi i uživanje na Dunavu. Za revitalizaciju eko sistema Ade Huje, posebno je značajna saradnja sa kompanijama koje očuvanje životne sredine postavljaju kao strateški cilj održivog poslovanja. Telenor vrt, koji smo danas zajedno izgradili kao posebnu celinu u okviru Supernatural parka, predstavlja veliki doprinos formiranju trajnog zelenog dobra Beograda”, izjavio je Srđan Stanković, osnivač Supernatural pokreta.

 U vrtu koji se nalazi uz samu obalu Dunava, u okviru ekoloških radionica, prisutni su imali mogućnost i da nauče da prave muzičke instrumente od ambalaže koju svakodnevno koristimo, posmatraju ptice koje stanuju na Adi Huji, kao i da čuju kako čovek pozitivno može uticati na svoju okolinu.

Sedmi po redu Supernatural festival održaće se 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu. Svi posetioci koji ove godine ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći će na festival da uđu besplatno. Tako ove godine, pored ekološkog, festival ima i humanitarni karakter, budući da će sva prikupljena garderoba biti donirana Crvenom krstu Beograda. Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će iznositi 400 dinara.

Festival počinje u 12h programom za najmlađe u okviru kojeg će nastupiti Minja Subota, Dobrica Erić i Hor Čarolija. U okviru muzičkog programa festivala nastupiće bendovi Kanda Kodža i Nebojša, Block Out, ZAA i DJ DJ Javier Reyes.