Life Stream Production

EXIT presents LIFE STREAM 2020

U partnerstvu sa Svetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija, najvećom humanitarnom organizacijom na svetu, EXIT je pokrenuo Life Stream kako bi zajedničkim snagama ukazali na problem ubrzanog uništavanja životne sredine, te pomogli milionima ljudi širom planete, koji su zbog pandemije došli na rub ekstremne gladi.

Realizacija projekta u potpunosti je zauzela septembar, prvo živim festivalom od 3. do 6. a zatim emitovanjem snimljenih nastupa od 17. do 27. koji su do ovog trenutka sakupili 4.053.765 pregleda na Facebooku i YouTube video platformi. Fanovi su ostavili i više od 40.000 komentara u kojima su mnogi izrazili pohvale u vezi sa svrhom i misijom projekta, a među njima izdvaja se onaj koji govori da to što je baš elektronska muzika posvećena Ujedinjenim nacijama i borbi za očuvanje životne sredine i rešavanje problema ekstremne gladi, znak da smo ušli u novu eru.

Charlotte de Witte sa čak dva nastupa, veliki Carl Cox, Nina Kraviz, Hot Since 82, Adam Beyer, Black Coffee, Ben Klock, Paul van Dyk, Mahmut Orhan, Marcel Dettmann i mnogi drugi, internacionalni i regionalni izvođači, ostaće upisani kao muzičari koji su uprkos mnogim pandemijskim preprekama našli put, kako do fantastične bine u rovu mts Dance Arene na Petrovradinskoj tvrđavi, tako i putem strima, do miliona fanova širom sveta. Brzina i spremnost da se uključe u projekat, poput one nekrunisanog kralja Exita Carla Coxa koji je bio oduševljen ciljem Life Stream-a biće upamćeni kao jedan od najupečatljivijih momenata sezone, kao i sjajni utisci koje su izvođači poput Mahmuta Orhana, Buraka Yetera, grupe Ofenbach ili Bena Klocka podelili na svojim platformama. Poseban izazov predstavljala je organizacija samog događaja, međutim i na tako zahtevnom zadatku, neuporedivim sa bilo čim do sad, EXIT je pokazao kako se i tokom pandemije može organizovati potpuno bezbedan događaj.

Life Stream lansirao je i InfinitX, novi Exitov projekat, koji u skladu sa modernim globalnim trendovima u promociji destinacija spaja najveća muzička imena sa najlepšim lokacijama širom sveta. Ovogodišnja akcija bila je i uvod za mnogo širu saradnju Exita i WFP-a u 2021. godini u kojoj će se obeležiti dva izuzetna jubileja, 60 godina Svetskog programa za hranu i vrhunac proslave dvadesete godišnjice EXIT festivala!