fbpx

Basket spektakl na Kališu

Predstojećeg vikenda na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu biće održan peti po redu basket turnir 1na1 pod nazivom Red Bull King of the Rock. 256 igrača boriće se u subotu od 10 časova za prolaz među 64 najboljih i učešće na finalnom turniru koji se održava u nedelju od 19 časova. Pobednik turnira pored vredne novčane nagrade osvaja i put na svetsko finale gde će predstavljati Srbiju.

Prvog dana, u subotu od 10 časova, biće održana četiri kvalifikaciona turnira na kojima će učestvovati 256 igrača, a za titulu kralja će se boriti najboljih 64 igrača dan kasnije sa početkom od 19 časova. Krunu će u finalu braniti Nebojša Bošković koji je osvojio turnir 2012 i 2014 godine. Nakon svetskih finala održanih u zatvorima Alkatraz, SAD i Samasana, Tajvan, u 2015 godini Istanbul će ugostiti najbolje svetske basketaše.

Format takmičenja dobro je poznat učesnicima i publici. Igrači će se pridržavati košarkaških pravila igre „jedan na jedan“. Računaju se samo dva i tri poena u petominutnoj igri, dok pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju. Pobeda na ovakvom turniru zaista predstavlja podvig jer, da bi se popeo na tron, pobednik mora da odigra 10 utakmica bez poraza u samo dva dana. Takmičenje je otvoreno i za amatere i za profesionalce.

Pobednik turnira će pored predstavljanja Srbije na svetskom finalu osvojiti i vrednu novčanu nagradu u iznosu od 1000EUR. Najavljeno lepo vreme obezbediće maksimalne uslove za vrhunski basket, a ulaz na turnir je slobodan.

Foto: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool