ID 10092514

Olovkom protiv glavobolje

Savremeni život nam nameće veliki broj obaveza na svim životnim poljima, a sa obavezama stiže i njena drugarica glavobolja. Istina je da glavobolja nikada nije dobrodošla ali postoji jedan trik da je se rešite na efikasan način.

Naporan dan na poslu, buka na ulicama, vrištanje dece ispred kuće, renoviranje stanova u zgradi, sve to skupa stvara nesnosnu glavobolju brojnim pojedincima. Ima li načina da oteramo neugodan osećaj u glavi?

Prema poslednjim istraživanjima specijalista za estetiku u Londonu, glavobolju možemo oterati običnim držanjem olovke između zuba.

[su_note note_color=”#edff66″]Najčešći izazivači glavobolje jesu anksioznost, stres, umor i emocionalna uzbuđenost.[/su_note]

Sve navedene pojave izazivaju grčeve u mišićima lica, vrata, vilice i kože glave. Kao takvi, stvaraju nam lepezu bolova po celoj glavi.

Koja je uloga obične olovke u rešavanju ovog problema?

Pošto je vilica jedan od najsloženijih zglobova u telu, svaki problem koji zaustavlja mišiće, ligamente, hrskavice i pravilan rad kostiju, može izazvati bol.

Držanjem olovke između zuba, činimo da opustimo mišiće vilice i tako utičemo na to da se bol u glavobolji smanji i nestane.

Da li ste spremni da se uverite u tvrdnje naučnika prilikom naleta sledeće glavobolje i isprobate ovaj jednostavan recept?

foto:freedigitalphotos.net