Turisticki Svet pozivnica za III Wellness i Spa Fest

Treći međunarodni Wellness & Spa Fest

Treći međunarodni Wellness & Spa Fest, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, održaće se 9. novembra u beogradskom Hotelu Metropol od 10 do 18 časova. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a povedite i mališane, kao i bake i deke da osete čaroliju wellness-a, magičan dodir masaže i nauče kako da zdravo žive i ugode sebi. Čitav događaj je besplatan, a to uključuje masaže, preglede, vežbe, programe, degustacije, radionice…

Wellness je i lek i relaksacija, a ove godine festival stavlja akcenat na „zdravlje iz vode“ i dovodi mnoštvo specijalnih gostiju. Edita Ćosović, internacionalni wellness sudija iz Sarajeva, predstaviće tehniku koja je sada „hit“ u svetu – Cupping masažu; Dejan Jelen, menadžer wellnessa, govoriće  o wellness ritualima u saunama; Peđa Filipović će predstaviti drevnu istočnjačku tehniku – moksibustiju; Rada Čanak će govoriti o malo poznatoj tehnici – barse; a dr Ana Žikić, doktor kineske i tradicionalne medicine, držaće predavanje o kineskoj tradicionalnoj medicini u wellness i spa svetu, dok ćete od Nikole Andonova, saznati više o britanskoj, italijanskoj i američkoj školi wellness-a, kao i wellness-ima na kruzerima…

A da se ne bi sve završilo na priči, obavezno svratite i u Salon za masažui isprobajte veštine masera naših banja, najluksuznijih hotela, WAPF akademije, Saveza slepih, ali i tehnike učenika fizioterapeutskih škola. Masažu beba će demonstrirati Peđa Filipović i sestre iz Halo bebe.

Kako je wellness, u stvari well being, i briga o vašem zdravlju, na  3. međunarodnom  Wellness & Spa Festu biće prisutni i lekari iz četiri doma zdravlja, uključujući lekare iz banjskih centara – fizoterapeuti, internisti, nutricionisti, reumatolozi… Meriće se težina, šećer u krvi, istezaćete kičmu, otkriti kakvi su efekti teenliftinga – trenutnonajmodernije antiejdžing tehnike u kozmetologiji. Moći ćete da probate čuvene smutije Maje Volk, da saznate više o uticaju bezglutenske hrane na usporavanje starenja, dok će dr Živojin Jonjev, kardiohirurg iz Instituta Sremska Kamenica, predstaviti novi Kardiokuvar i biti na raspolaganju za konsultacije.

Tu je i priča o šumskom wellness-u, ali i degustacija šumske trpeze, a u 17h zakazana je čajanka za sve posetioce! Jedino što će se ovde plaćati, i to ukoliko želite, jeste Tesla voda, ali sav prihod od prodatih flašica doniraće se mladom triatloncu, Luki Jankoviću u nadi da će mu prikupljeni novac pomoći u pohodu  na nove medalje i u želji da stigne na Olimpijadu u Tokijo. Briga o životu je, kažu, pola zdravlja, a druga polovina je istinska radost uživanja u životu. Zato se vidimo 9. novembra u Hotelu Metropol, poručuju organizatori.