Screen Shot 2015 02 24 at 19.29.38

Probajte kafeno brašno

Ljubitelji dobrog zalogaja i gutljaja, gotovo uvek se oduševe svakojakim namirnicama i pićima koji su odlični i zdravi za naš organizam ali isto tako i veoma ukusni. Poslednje osveženje u obliku zalogaja nam stiže upakovano u ambalažu brašna ali ne bilo kojeg, već kafenog brašna.

Novosti u kulinarstvu su uvek srdačno dočekuju, a bogami još u većoj meri – konzumiraju. Spremite se za kafeno brašno!

Kakvog je ukusa i kako se dobija, pitate se?

Kafeno brašno je braonkaste boje, poput kakaa. Ovo neobično i zanimljivo brašno se dobija od kafe. Tačnije, dobija se od delova biljaka koje se odbacuju pre nego što usledi prženje i mlevenje kafe.

Kafeno brašno je idealna i zdrava zamena za pšenično brašno i u sebi ne sadrži gluten. Ovo brašno sadrži više proteina od pšeničnog, čitavih pedeset odsto, ima čak tri puta više gvožđa od spanaća, više kalijuma od banane i više antioksidanata od borovnica, koje su poznate kao super voće!

Ukus kafenog brašna ne podseća na kafu već na aromu prženog voća i količina kofeina je znatno slabije prisutna u odnosu na šoljicu kafe, iz koje pijuckamo nekoliko puta dnevno. Od njega se sasvim fino mogu umesiti razne đakonije, hleb, kore za tortu.

Svi zaljubljenici u kafu sada imaju prilike da uživaju u čarolijama kafenog brašna. Verujemo da vam pada bezbroj ideja na pamet!

foto: YouTube screenshot