ID 10034198

Šta nam otkriva seksualno nezadovoljstvo?

I posle toliko godina, u vremenu velike seksualne slobode, stvari ne funkcionišu naročito dobro.

Da bi muškarac i žena zadobili poverenje i ljubav jedno drugog, nije potrebno ignorisanje, kritikovanje, omalovažavanje.

Nežniji pol, uostalom kao i jači, često privlači igra toplo- hladno, ili čak samo hladno. Nije retkost da one, koji se emotivno poigravaju sa nama, nazivamo pogrdnim imenima, a da ujedno za njima patimo.

Zašto žene i muškarci vole „kretene“ ili „kučke“ (imena kojima se ljubavni partner, na žalost, često naziva)? Odgovor nalazimo u postojanju destruktivnosti, nedostatku samopouzdanja, samopoštovanja i ljubavi prema sebi.

Do nastanka ženske emancipacije, neprimereno je bilo da dama pokaže uživanje tokom seksualnog odnosa. Muškarci su se, zato, žalili kako je partnerka hladna. Dolaskom emancipacije, dolazi do obrta i žene počinju da se žale da je muškarac nezainteresovan.

Iako nam je jasno savetovano da sa partnerom otvoreno razgovaramo o seksu, kako bi oboje podjednako uživali, kod većine ovaj razgovor ima oblik kritike. Manje uobičajena, ali svakako prisutna, jeste pojava u kojoj žena govori muškarcu da nije dobar ljubavnik. Ukoliko to kaže, sigurno je da kod partnera ima više onoga što joj smeta, a ne samo loša ljubavna igra. Muškarac na ovakvu kritiku, često, odgovara pozitivno i stvar biva ubrzo popravljena, ali ne i celokupan odnos.

Muškaraci koji kritikuje ženu kao ljubavnicu, neće naići na pozitivan odgovor. Žena se tada povlači i gubi samopouzdanje.

Da probudi u ženi seksualnost, maštu, može samo muškarac pun pažnje, čiji um je uzbuđuje i pokreće. Kritika upućena na njeno seksualno umeće, fizički izgled, učiniće da se zatvori i izgubi seksualnu želju.

Dobri ljubavnici jednako je dobar, pametan i pažljiv partner.

Svi parovi koji jedno drugom govore da su loši u krevetu, otkriće o sebi istinu koja govori da nemaju osobine lepih, poželjnih, privlačnih i uspešnih ljudi. Njihov individualni sjaj, na svim poljima, kratko traje, a veza, ukoliko potraje, postaje dom za nezadovoljstvo i plač.

Oni koji imaju veliko samopouzdanje, koji vole i poštuju i sebe i druge, pametni su, duhovno bogati i sposobni da dožive i daju ljubavnu radost. Ostvarene osobe nikada neće dozvoliti da se partner oseća manje vredno, niti će se koristiti zlonamernim kritikama, pokrenute ličnim nezadovoljstvom.

Ukoliko vam je partner nalepio etiketu lošeg ljubavnika, ljubavnice, sreća tu ne stanuje. Pametno bi bilo okončati takvu vezu, kako ne bi došlo do trajnijih psihičkih oštećenja. Ako niste zadovoljni seksualnim odnosom, porazgovarajte iskreno, otvoreno, bez manipulacije i loše namere.

Sa izrečenim stavom da je vaša druga polovina loš seksualni partner, pokazujete svoju negativnu stranu ličnosti, koja se ne prašta. Pre nego što vam padne na pamet da tako nešto izgovorite, razmislite zašto ste nezadovoljni sobom. Istinu i rešenje za sve probleme, pa i seksualne, naći ćete u tom odgovoru.

Ne frustrirajte bližnjeg svog i bićete i sami srećni!

foto: freedigitalphotos.net