ples fitnes

Nedeljni fitnes savet: Izaberite pravu odeću za trening

Uvek je dobro imati što udobniju odeću za trening, za koju nije neophodno potrošiti puno novca. Ipak, to ne znači da bi trebalo olako da shvatimo svoju fitnes opremu. Naprotiv. Saznajte kako da izaberete pravu odeću za trening.

Šta da obučete za trening kako biste u njemu uživali i realizovali svoj fitnes potencijal, otkrijte iz preporuke instruktora dance aerobics-a Suzane Vujović iz The Body Fitness Studija (Ljubostinjska 2, Vračar).

Suzanina fitnes mantra nedelje: “Izgovore je najlakše naći, a najbolje je da sebi obećate da vas nikakve vremenske okolnosti neće sprečiti da idete na trening.”

  1. Preporuka je oprema koja ide uz telo – kratke majičice i bermude, kako bismo mogli da pratimo pokrete tela i mišića, tj., da pratimo šta je naše telo u stanju da uradi i time motivisali sebe da prelazimo granice.
  2. Kada se rade plesni koraci, bilo bi poželjno imati plesne sandalice koje su krojene po našoj meri. Na taj način izbegavamo bilo kakve povrede, jer nam se sandale prilagođavaju stopalu i daju mu fleksibilnost.
  3. Patike su neizostavni deo, naravno, a bilo bi dobro da su anatomski oblikovane kako bi dodatno amortizovale pokrete. Na taj način se obezbeđuje blizak kontakt stopala sa patikom kao podrška zglobovima i dobar oslonac na podlogu. Ravne patike bez uloška se ne preporučuju!

 

Za više informacija o dance aerobics-u: thebodyfitstudio@gmail.com, ili 065 5156 244., kao i na Fejsbuku.

logo za cover TBFS

 

foto: freedigitalphotos.net