pomorandža i zvezda

Lepe i negovane, a sa malo para

Lepota bez skupe kozmetike

Za negu i lepotu nije uvek nužno ulagati u skupu kozmetiku. Evo jednostavnih trikova koji skoro ništa ne koštaju…

Hladne kašike za lepe oči

Nije teško izboriti se sa tamnim kolutovima oko očiju ako isprobate dva trika. Stavite u zamrzivač dve metalne kašike, nakon pet minuta ih stavite na kapke kako bi šok od hladnoće opustio vaše limfne žlezde i na taj način vas oslobodio groznih, tamnih podočnjaka.

Jabuke su takođe delotvorne za podočnjake. Isecite dva koluta jabuke i stavite na kapke. Voćne kiseline utiču na smanjenje crnila oko očiju i ujedno hrane kožu zahvaljujući vitaminima A i C.


Piling od soli

Ako vam se koža peruta, napravite piling od dve kašike morske soli i četiri kašike maslinovog ulja. Kružnim pokretima utrljavajte smesu u kožu, potom lice isperite i osušite peškirom. Krema vam neće biti neophodna, jer mineralne materije detaljno čiste kožu, a zahvaljujući maslinovom ulju koža će dugo ostati glatka i nežna.


Pomorandža skuplja pore

Nežne voćne kiseline koje se nalaze u pomorandži uspešno će odstraniti mrtve ćelije na koži i skupiće proširene pore ako lice blago izmasirate kriškom ovog voća bogatog vitaminima.


Maska od meda

Najbolja pomoć za isušenu kožu jeste domaća maska od meda i pavlake. Mlečni šećer pomaže vlažnost kože i umanjuje bore. Pomešajte dve kašike meda sa dve kašike pavlake. Nakon desetak minuta isperite lice mlakom vodom i izgledaćete svežije nego ikad.


Punomasno mleko leči suvu kožu

Uronite telo u luksuznu kupku od mleka. U kadu sa vodom dodajte litar punomasnog mleka, i primetićete odmah po izlasku iz kade da vam je koža baršunasta i nežna, zato što su joj mlečne masti dale svu neophodnu vlažnost.


Masaža protiv bora

Da bi se ublažile postojeće bore i sprečile pojavu novih, nisu vam neophodne hirurške intervencije. Povremeno masirajte kožu toplim maslinovim uljem odozgo nadole. Ne izostavite bradu, vrat, dekolte i predeo oko ušiju. Vitamin A, C, E, koji se nalaze u maslinovom ulju, regenerišu ćelije, sprečavaju nastanak bora i ubrzano starenje kože.

Foto: Tijana Janković