David Beckham Climachill Main 2

Revolucionarna odeća po preporuci Bekama

Adidas je lansirao revolucionarnu liniju odeće i obuće za hlađenje tela pod nazivom Climachill™, napravljenu od inovativne tkanine koja sadrži titanijum i rashlađujuće aluminijumske 3D tačke. Tehnologija upotrebljena u novoj liniji pruža osećaj trenutnog “hlađenja“ kako bi poboljšala rezultate sportista u toplim vremenskim uslovima na taj način što im snižava telesnu temperaturu. Zbog toga sportisti mogu intenzivnije da treniraju, duže da trče, bolje da se fokusiraju i da pružaju bolje rezultate.

Dejvid Bekam, Climachill™ ambasador, izjavio je povodom predstavljanja ove linije: “Igranje i treniranje u ekstremnim uslovima zahtevno je i mentalno i fizički. Igrao sam i u hladnim uslovima severa Engleske i u vrućoj klimi u SAD-u i znam da vreme dosta utiče na sportske rezultate. Tehnologija upotrebljena u liniji Climachill™ zaista će pomoći sportistima da se fokusiraju na igru kako bi dali što bolje rezultate čak i po najnepovoljnijem vremenu.”

Uz svest koliko je kontrola telesne temperatura važna za rezultate sportista, adidas se odlučio da kod proizvodnje prvi put koristi metode isparavanja i sprovođenja vlage. Revolucionarne aluminijumske rashlađujuće tačke strateški su postavljene uz najtoplije delove tela tako da pri dodiru rashlađuju kožu. Uz aluminijumske tačke tu je i revolucionarno pljosnato predivo SubZero sa titanijumom koje je utkano u svaki komad Climachill™ odeće što samu liniju čini 36% “hladnijom“*.

Linija je prošla stroga testiranja u najmodernijim adidasovim “klimatskim“ komorama u kojima temperature dostižu i 50° Celzijusa. Pomoću “vruće ploče“ od 35 stepeni, koja je simulirala važne funkcije ljudske kože, adidas je testirao mnoge materijale kako bi izabrao najbolju tkaninu za liniju Climachill™.

Climachill™ tehnologija dostupna je širom sveta od početka aprila uz različite kolekcije namenjene za trening muškaraca, žena i dece, a na raspolaganju su i linije za tenis i za svakodnevno korišćenje. Ključni komadi Climachill™ linije proizvoda su muška majica za trening i ženski teniski top.