Млади у срцу

Besplatna škola folklora

U cilju očuvanja narodnog stvaralaštva i tradicije, Kulturni centar „Čukarica“ i KUD „Izvor D.T“ pokreću BESPLATNU ŠKOLU FOLKLORA za decu i mlade, uzrasta od 7 do 18 god. Škola sa radom počinje u subotu, 19. septembra u 12h.

Škola folklora je osmišljena tako da osnovci i srednjoškolci na lep i zanimljiv način, uz druženje sa vršnjacima, provedu slobodno vreme i nauče nešto o sebi, drugima i svetu koji ih okružuje.

Upoznajući narodne igre, oni upoznaju kulturu i običaje svog, ali i drugih naroda.

Na taj način razvijaju poštovanje prema tradicionalnim vrednostima svoga naroda, što sa druge strane doprinosi da budu tolerantni i otvoreni prema tuđim kulturama i običajima.

Osim toga, narodne igre imaju značaj za razvoj motoričkih, pa samim tim i psihofizičkih sposobnosti. Igračke probe dovode do poboljšanja koštano-mišićne snage i njene izdržljivosti (kondicije), pravilnog oblikovanja tela, opšte pokretljivosti i ravnoteže – ukratko, dovode do poboljšanja opšteg zdravstveno-higijenskog stanja.

Upis je u toku, zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona: 3552 678, 063 699 896, ili mejla: informacije@kccukarica.rs.