takmicenja u mesecu frankofonije 135

Takmičenja u mesecu frankofonije

 Takmičenje za frankofonu pesmu, Takmičenje za fotoamatere i Frankofoni diktat biće održani narednih dana u okviru ovogodišnje Frankofonije u Srbiji…

Takmičenje za frankofonu pesmu održava se po deseti put u Beogradu u sredu, 13. marta od 19h u Studentskom kulturnom centru, Kralja Milana 48. Ulaz je slobodan.

Ovo takmičenje je izuzetno popularno. Napravljena je predselekcija i u sredu nastupa 35 takmičara, 16 u kategoriji junior (13-17) i 19 u kategoriji senior (18-26). Žiri je sastavljen od muzičkih i jezičkih profesionalaca a među njima je i ambasador Švajcarske, g. Žan-Danijel Ruh.

Regionalna takmičenja održavaju se u Kladovu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu, a na kraju će se 30. marta u Nišu okupiti 20 finalista, po pet iz svakog grada.

Francuski institut u Srbiji poklanja pobedniku u junior kategoriji i-pod, a najboljem pevaču u kategoriji senior boravak u Francuskoj.

Takmičenje za fotoamatere održava se preko Facebook stranice Frankofonija u Srbiji.

 Frankofoni diktat koji se održava u utorak, 12. marta u 18:30h simultano u Beogradu (Institut ekonomskih nauka, Zmaj Jovina 12) i u Novom Sadu (Filozofski fakultet).

Najbolje očekuju vredne nagrade: Ambasada Egipta poklanja (u kategoriji odraslog ne frankofonog pobednika) putovanje u Egipat za dve osobe, a Francuski institut (ne frankofonom studentu pobedniku) avionsku povratnu kartu za Pariz. Svaki učesnik će posebno dobiti knjigu na francuskom na poklon! Prijave se primaju do pred sam početak diktata!