Pripreme za BG maraton 2

Pripreme za Beogradski maraton u Školi trčanja

Jubilarni 30. Beogradski maraton održava se 22. aprila, prijave su uveliko u toku, a svi trkači kojima je san da prođu kroz cilj jednog od najpopularnijih maratona u regionu još uvek imaju dovoljno vremena da se za njega pripreme. Prema rečima trenera iz adidas Škole trčanja, za ambiciozni cilj o polumaratonu bi se trebalo odlučiti nekoliko meseci pre same trke, pa je tako sada krajnje vreme da pripreme započnu svi trkači koji žele da u aprilu trče beogradskim ulicama.

Redovno treniranje, pravilno izvođenje vežbi i ozbiljna posvećenost samo su deo „pripremnog procesa“ i donekle garancija da će trkači na start maratona/polumaratona doći bez povreda. Treneri adidas Škole trčanja predlažu trčanje tri do četiri puta nedeljno uz dodatne treninge snage, jer je pored izdržljivosti, koja je potrebna za duge distance, neophodno raditi i na jačanju tela. Pripreme u Školi trčanja su već odavno počele, a ukoliko neko želi sada da se priključi to je moguće za trkače koji već imaju određeno iskustvo. Ukoliko je neko početnik, preporuka je da se na proleće počne sa treninzima za narednu sezonu.

Trčanje nije samo fizička, već umnogome i mentalna stvar. Istrčati polumaraton ili maraton, kao i pripreme za isti, nisu ni najmanje jednostavni. Uz profesionalne trenere i pravu podršku, cilj koji trkači postave pred sebe nije nedostižan.

Sve informacije o Školi trčanja dostupne su na Facebook strani @skolatrcanjabeograd.