ID 10097591

Seks, magareća usluga

Za seks, omiljenu ljubavničku rekreaciju, nije nam potrebno mnogo priče i nagovaranja. Svi mu se rado prepuštamo. Međutim, postoji i takav seks koji je rizičan po naše emotivno stanje i sveukupan ljubavni i seksualni život. Otkrivamo vam seks za oprez!

Bilo da ste u ozbiljnoj vezi, u braku ili ste u površnom “s vremena na vreme” odnosu bitno je da ste iskreni i da uživate u seksu, baš kao i u svemu ostalom.

Zato bi trebalo da budete svesni postojanja određenih seksualnih situacija, koje bi trebalo da izbegavate kako biste očuvali vezu i plamen strasti.

U seksu nam je potrebna, pored fizičke, i emotivna zaštita, vrlo često i od sebe samih, kao i pametni izbori.

Verovatno su mnogi od nas bar jednom, tokom svog ljubavničkog staža, uleteli u zamke pogrešnog seksa.

Neke naše seksualne navike ili trikovi, možda su dobro rešenje u datom trenutku. Međutim, vrlo brzo možemo da shvatimo da smo, ustvari, našem seksualnom životu napravili “magareću uslugu”.

Posle svađe sve je slađe?

Seks posle svađe mnogi parovi vole, jer kako kažu, tad je sve slađe. Možda je taj nalet emocije, kanalisan u izlive strasti, dobar za to jedno veče. Međutim, ovakav seks ne bi trebalo da vam pređe u naviku. Zašto?

Posle ovakvog vođenja ljubav, jedan od partnera sigurno će se osećati praznim i uznemirenim. Onaj drugi, kome je sve to prijalo, sve češće će izmišljati razloge za dramu ne bi li dobio još jednu dozu uzbuđenja. Sve ovo vodi ka jedno nestibilnoj vezi u kojoj se praktikuje emotivno nezadovoljavajući seks.

Još po jedan, pa da se razilazimo?

Ukoliko je došlo vreme da spakujete svoju zajedničku ljubavnu postelju, onda neka tako i bude. Kraj veze ne bi trbalo zaokružiti seksualnim činom. Što ste se “voleli”, voleli ste se. Seks na raskidu izazvaće samo još veću bol, oboma. Međutim, to nije sve.

Kada vodite ljubav u tom emotivno turbulentnom momentu, računajte na posledice. Negativan efekat seksa tokom raskida možete da osetite i u svom, budućem odnosu. Moguće je da ovakvo iskustvo ostavi traga, pa da ne budete u stanju da se opustite i prepustite u seksualnim igrarijama sa nekom novom osobom.

Seksom ću te, seksom ćeš me

Seks kao sredstvo ka dostizanju nekog cilja vodi ka nezdravom osećanju i gubitku pravih uzbuđenja.

Kada vođenje ljubavi upotrebite taktički i proračunato, u velikoj ste opasnosti da ugrozite sopstveni užitak, i to na duže staze.

Pokušaj da seksom pridobijete ili sačuvate nekog vrlo brzo će se pokazati kao neuspešan. Ma šta vi radili ili dozvoljavali da vam neko radi, tu sreće i ljubavi nema, a nema ni dobrog orgazma. Vi to činite zbog nekog, da biste nekome udovoljili, a vaše želje stoje po strani.

To je kao da sve vreme jedete boraniju samo da biste nekoga odobrovoljili.

Takođe, ako želite nekog da nagradite seksom ili pak kaznite njegovim uskraćivajem, gubite mogućnost da uživate u pravim čarima dobrog seksa.

Najgore što sebi i partner možete da uradite jeste da seksualni čin doživite kao obavezu. Bolje se prošetajte zajedno ili se samo ljubite i mazite, umesto da vodite ljubav kada vam do toga nije. Ako to činite seks će postati pravo mučenje, i želećete još više da ga izbegavate.

Kažu da na seksualno zadovoljstvo veoma negativno utiče rutina. Zato, se istinski potrudite, budite hrabri i zauzmite zdrav stav u seksu.

Vodite ljubav kada ste za to raspoloženi i na način koji vama prija. Ugodite sebi kako biste mogli da pružite zadovoljstvo i svom partneru.

Obostrano uživanje u seksu bi trebalo da vam bude jedina preokupaciju u krevetu, a sve ostalo rešavajte dugim šetnjama i dijalogom.

foto: stockimages at FreeDigitalPhotos.net