couple 498484 1280
foto:pixabay.com

Jači pol: više seksa podstiče veru u čuda

Ljubav, bliskost, podrška, razumevanje, komunikacija samo su neki od preduslova za dobru i kvalitetnu vezu između ljubavnog para. Dobar seks jeste važan ali ne i najbitniji. Da li ste znali da često seksanje sa partnerkom, podstiče veru u čuda kod jačeg pola?

U slučaju da ste pomislili da ne postoji ništa na svetu što bi moglo da vas inspiriše da verujete u čuda i magiju oko sebe, prevarili ste se. Seks je upravo pokretač talasa, koji navodi ili izaziva veru u čuda ili čak u boga, kod jačeg pola.

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena na Univerzitetu Djuk u Severnoj Karolini, seks kod muškaraca može da inspiriše verovanje ili jačanje već postojećeg verovanja u Boga i religiju. Tokom seksanja, oslobađa se hormon oksitocin, poznatiji kao hormon ljubavi. Ovaj hormon na neki neobičan način postaje deo našeg tela i utiče na duhovna uverenja.

Duhovnost je veoma složena stvar i pod uticajem je mnogih faktora. Iako nežniji pol proizvodi više oksitocina od muškaraca, do sada nije ispitano da li ovaj hormon ima isti efekat „verovanja u čuda“ kao kod jačeg pola.

Šta vi kažete, da li se slažete sa navodima američkih istraživača da postoji veza između seksa i vere u čuda?