ID 100174275

Sjajne ideje za februar!

Veliki praznici, bogate gozbe i porodična okupljanja su već uveliko iza nas. Sada bi trebalo da razmišljamo o tome kako da se na najbolji način zabavimo u periodu koji je pred nama. Mi vam predlažemo zanimljive ideje koje možete da realizujete u nadolazećim danima i da se baš dobro zabavite!

Budimpešta za nju i njega

Bilo da proslavljate Dan zaljubljenih koji nam se smeši za koji dan ili ne, nije loše razmišljati o nekom romantičnom vikendu za dvoje. Uvek je dobro zbrisati van zemlje. Mi vam predlažemo da skoknete do predivne Budimpešte. Sa svojim partnerom možete da uživate u šetnji Trgom heroja, romantičnoj večeri u mađarskim čardama, fotkanju velelepnog Parlamenta, prelasku preko najlepših mađarskih mostova u Evropi. Ako malo požurite, može se naći aranžman koji obuhvata dve noći sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice i prevozom za oko 40 evra po osobi. Oh la la!

Osvežite police novim naslovima

U slučaju da ste propustili novogodišnji i božni sajam knjiga, uvek ima mesta za popravni. Poznati izdavači tokom cele godine daju povoljne popuste na veliki broj dela domaćih i stranih autora. Mi vam predlažemo da bacite oko na naslove kao što su: “Ljubav i druge sitnice”, “Muškarac u izvesnim godinama”, “Sva Teslina deca” ili “Kaluđer koji je prodao svoj ferari.” Knjigu u jednu ruku, toplu čokoladu u drugu i ni za koga na svetu niste tu.

Doživite mir uz kinesku veštinu Tai Chi

Ako su vas na neki neobičan način oduvek privlačile tradicionalne kineske veštine, možda je Tai Chi Chuan pravi izbor za vas. Tai Chi se temelji na osnovnim principima taoizma, cikličnom kretanju i spajanju dve antagonističke sile – Jin i Jang.

Tai Chi je savršen vid rekreacije uz pomoć koje se poboljšava koncentracija i ublažava stres. Vežbe se izvode ritmično i lagano, usavršava se tehnika disanja, istežu se mišići i tetive. Sve osobe koje imaju problema sa srčanim tegobama, lošom cirkulacijom i nepravilnim držanjem, trebalo bi da daju šansu ovoj kineskoj borilačkoj veštini.

Ukus prave grčke kafe

Sa setom posmatrate fotografije sa letovanja iz Grčke i pitate se kada ćete opet biti u mogućnosti da spustite stopala na pesak grčke obale i uživate u specijalitetima naših komšija? Dok brojite nedelje i mesece do svoje sledeće avanture na moru, možete da se prošetate do kafića Briki i probate originalnu grčku domaću kafu. I naravno, uživate!

foto: freedigitalphotos.net