ID 10040411

Kad shvatimo onda volimo!

Loše izbore pravimo baš onda kada smo najviše željni ljubavi i kada imamo ogromnu potrebu da se nekome predamo. Za izlečenje od prethodnih ljubavnih neuspeha, razočaranja, nije dovoljno samo vreme, već i naše pravilno delovanje…

Poznato je da postoje oni koji nikada nisu sami, jer se “obezbede” pre gubitka. Na prvi pogled pomislimo “blago njima”, ali ono što je loše u svemu ovome jeste neprevazilaženje problema, nemogućnost da se suoče sa negativnim osećanjima, izbore sa strahom. Zapravo, njihova ljubav nije duboka i snažna, jer zatrpani različitim emocijama, potpuno su zbunjeni. Važno im je samo da imaju nekog ko im oku prija.

Ove osobe vuku problem iz dana kada su doživele pravi emotivni šok, jer su ostavljene u trenutku ljubavnog vrhunca..

Sastanak na kojem sve liči da je velika ljubav na pomolu, može da prođe bezuspešno. Iako je tačno da nema pravila, u velikom broju slučajeva, pokazalo se da oni koji brzo „navale“ isto tako brzo i nestanu. Od prevelike želje za pažnjom, srljaju. Sve snove kažu u jednom dahu, sebe opišu u najrazličitijim situacijama, pa i u onoj kako bi sve izgledalo u životu u dvoje..

Zapravo, oni samo žele potvrdu da su poželjni, kao i da ih neko zainteresovano sluša. Nakon ovakvog susreta, sasvim je moguće da dođe do prestanka komunikacije.

Žrtve ovakvih osoba, su oni koji sebe ne vole dovoljno. Činjenica je da živimo u vremenu u kojem se komplimenti i priznanja retko dele. Posebno je teško kada nemamo podršku  porodice. Ipak, i u tom slučaju možemo da popravimo stvari. Ne smemo da krivimo svoje bližnje, da tražimo potvrdu vrednosti od drugih, već da preuzmemo odgovornost, naučimo da ugodimo sebi. To nije egoizam, nego pravilan put do sticanja samopouzdanja, ljubavi i sposobnosti da se dajemo drugima.

Ono što je potrebno jeste da, ma koliko da nam je neko privlačan, upotrebimo glavu. Reči razmenjujte bez velikih očekivanja. Kada vam neko pomene brak još na prvom sastanku, shvatite da je u nekoj vrsti očaja i da mu je potrebno da u svojoj glavi postavi ograde po kojima će se emotivno kretati.

Budite svoji, osvajajte i pustite da vas osvajaju. Prepustite se promenama i postanite spremniji na ljubavne rizike. Dozvolite da se emocija razvije kroz lepo druženje. Na prvo mesto stavite dobru komunikaciju, a onda sasvim prirodno dolazi trenutak spajanja, ulazak i u fizički odnos.

Najbitnije u izlečenju od dugogodišnjeg ranjavanja, jeste odluka da budete dobro. Onda ćete i shvatiti da vam igrice nisu potrebne, da želite nekoga ko je sposoban da voli i da vas poštuje!

Potrebe i osećanja mogu da rade za nas. Potrebno je samo da to i shvatimo!

foto: freedigitalphotos.net