fbpx

Putujte i zarađujte: Uzbudljiva zanimanja

foto:pixabay.com

Predivni pejzaži, od kojih zastaje dah, impresivna arhitektura, različite destinacije, većina pojedinaca bi dalo sve da rade posao, koji podrazumeva česta putovanja po svetu. Ukoliko ste ljubitelj putovanja, slede neka od najuzbudljivijih zanimanja, koja će vam omogućiti ono što najviše volite – putovanja!

Pored poslova pilota i stjuardese, postoje mnogi zanimljivi poslovi za sve pojedince koji teže ka tome da se bave u nekoj grani turizma. Bacite oko na interesantne poslove, koji će vam omogućiti da lutate, bez brige o troškovima smeštaja i broju dana.

Turistički vodič

Ako volite putovanja i avanture, prva adresa koju ćete da obiđete jesu turističke agencije. One u svojoj organizaciji nude zanimljiva radna mesta poput turističkog vodiča, specijalozovanog za određenu regiju ili destinaciju. Pored toga što ćete u početku dosta da radite, da usvojite nova saznanja i da se dokažete, budite sigurni da ćete imati vremena i da istražujete i uživate u mestu, koje vam je dodeljeno.

Novinar putopisac

Zamislite samo da vas plaćaju da obilazite rajska mesta na zemlji, ona sa bogatom kulturom, vrhunskom zabavom, pritom vam je plaćen put, smeštaj i dobijete džeparac a vaše je samo da napišete sjajan putopis, koji će da zalepi čitaoce za vaš tekst! Naravno, vi morate na šmekerski način da prikažete i svoj stav, doživljaj, iskustvo, naglasite bitne i važne detalje.

Poslovi na kruzerima

Raditi i živeti na kruzerima je avantura, koja ne može da se nikada zaboravi. U slučaju da ste poželeli da radite na brodu, znajte da određeno iskustvo u ugostiteljstvu je plus za vas. Podrazumeva se da dobro govorite engleski a lepeza poslova koja se nudi je primamljiva. Počev od poslova vezanih za zabavu, ugostiteljsko-uslužnih pa preko poslova posebne nege, svako se može pronaći u nečemu. Bitno je naglasiti da se mnogo radi ali vredi svaku paru.

Nastavnik engleskog jezika

Nastavnici engleskog jezika su veoma traženi u mnogim zemljama. Ovaj posao omogućava da se preselite na neko vreme u drugi grad ili državu i upoznajete kulturu i istoriju grada, u kojem se trenutno nalazite. Jeste malo statičniji u smislu da se nećete često seljakati sa jednog kraja sveta na drugi, ali ni to nije isključeno ako vam se stvore mogućnosti i dobre ponude za posao.