poslusan kofer 120

Poslušan kofer

Prati vas u stopu

Koliko puta ste zažalili što ste pretovarili putne torbe koje su vam ogroman teret na putovanjima? Ukoliko je reč o koferu koji nema točkiće, eto prave muke! Eh kad bi koferi sami išli za nama, baš poput kučića…

Za sve one koji su često na putu, lako zaboravljaju stvari ili im je teško da nose svoj prtljag, naučnici su izumeli pametni kofer.

Ovo čudo najnovije generacije zove se „Nor”, svoga vlasnika  prati u stopu. Na taj način su vam ruke sasvim slobodne, a prtljag ne može da se zagubi.

Kofer „Nor”, pomoću tri senzora prima signale sa mobilnog telefona vlasnika. Ovde je reč o prvim pametnim putničkim torbama.

Na tržištu su se skoro našli i “pametni koferi” namenjeni za skladištenje smartfona, tablet računara i laptopova,  takozvani Fors (Phorce). Osim za transport i  čuvanje skupocenih uređaja oni služe i za punjenje baterija gedžeta. Lako menjaju oblik te po potrebi, lako mogu postati ranac, torba ili kofer.

Oni su specijalno dizajnirani da štite predmete  od oštećenja. Vodootporni su, te su gedžeti potpuno sigurni u njima.

Pametan kofer - Phorce
Pametan kofer – Phorce

Svaki kofer sadrži blutut koji je povezan sa pametnim telefonom, te na taj način ne možete lako da ga izgubite. Ukoliko se desi da prosto zaboravite na svoju torbu, aplikacija na smart telefonu  će vas opomenuti.

Od sad putovanje će biti jednostavnije i sigurnije za vaše elektronske ljubimce. Koferi marke „Nor” još nisu pušteni u prodaju. Smatra se da će cena pametnih torbi biti poznata do kraja godine.

Koferi marke Phorce, mogu se nabaviti po ceni od 250 dolara pa sve do 500 dolara u zavisnosti od karakteristika koje poseduju.