fbpx

Trenirajte svoj mozak

Vežbice za bolji um

Primetili ste da se u poslednje vreme teško usredsređujete na više stvari u isto vreme i da vas koncentracija služi poput “kolibrija”? Ništa strašno! Potrebno je vam je samo malo više vežbica koje će vam pomoći da poboljšate svoj um i omogućite mu da radi kao švajcarski sat…

Svima se dogodi da zaborave po koji značajan datum ili prezime omiljene glumice. Međutim, ako ste primetili da zaboravljate često da isključite ringlu, da se teško setite gde ste denuli naočare, onda je došlo vreme da se podmažu moždane funkcije kako biste osvežili svoj mozak.

Idealna hrana za oštriji um

Ništa bolje od zdravih i svežih namirnica! Još su i ove vrućine došle, pa eto savršenog povoda da konzumirate idealnu hranu i podmažete svoje moždane točkove.

Povećajte unos jabuka, jer su one savršene za jačanje mentalnog zdravlja. Ne zaboravite da uzimate žitarice, bademe, mleko… jer oni su odličan izvor kompleksa vitamina B koji su važni za normalnu moždanu funkciju. Borovnice su, takođe, sjajne jer, podstiču cikrulaciju u mozgu.

Igrice za mozak

Kao što je telu potrebno fizička aktivnost kako bi ostalo u dobroj formi i kondiciji, tako je i našem mozgu potrebna vežba za bolje pamćenje.

Trebalo bi, kada god budete u mogućnosti, da zaposlite svoj mozak zabavnim igricama. Počnite da pišite sopstveni dnevnik, pročitajte barem jednu knjigu u dve nedelje, rešavajte ukrštene reči, sudoku, igrajte monopol sa ukućanima, ili sastavite Rubikovu kocku – ponovo!

foto:publicdomainpictures

More Stories
„7 veličanstvenih“ po trinaesti put