Postpraznična rekreacija: klizanje

Klizanjem do vitke figure

Tanji novčanik a širi kaiš pokazatelji su dobrog prazničnog raspoloženja. Najbolji i najzabavniji način da se vratimo u realnost i formu jeste klizanje. Koje su to prednosti ove zimske rekreacije, a koja može da bude čak i besplatna?

Početak godine daje nam taj sladak osećaj moguće promene i napretka. Ipak, ponekad nam nije lako da u nove pobede zakoračimo puni energije, jer smo se uljuljkali tokom praznovanja.

Bogata trpeza i dugo sedenje za sofrom navode nas da razmišljamo o svojoj figure. Svakodnevne obaveze polako nas vraćaju nekim manjim ili većim, u veselju zaboravljenim, brigama. Zato je pravi način da “uđemo” u 2013.-tu godinu baš na klizaljkama.

Klizanje kao rekreacija nudi nam sjajn fizički trening i pravu mentalnu relaksaciju.

Na klizalištu ćete, za dva meseca koliko okvirno traje sezona, uspeti da ostvarite zavidnu kondiciju i da izgubite po koji kilogram.

Klizanje je izvanredan kardio trening, koji će vam omogućiti da povećate svoju kondiciju. Pri tom, neverovatno je zanimljivo i pravi je izbor ukoliko želite da provedete sadržajno vreme sa svojim prijateljima ili sa patnerom.

Ova zimska rekreacija idealna je i za prvi sastanak. Ako budete pažljivi, jedino što će pasti, tokom večernjeg klizanja, jeste jedan topao zimski poljubac.

Klizanje je prava vežba za jačanje, oblikovanje  zatezanje butina i zadnje lože.

Gde možete da klizate u 2013-oj?

Cena karte za ovu sezonu, na većini klizališta je 200 dinara, dok je cena za iznajmljivanje klizaljki od 150 do 200 dinara.

Besplatno klizanje u 2013. godini je organizovano na Adi Ciganliji (rukometni teren), gde klizalište radi od 10 do 20h.

Pronađite najbliže klizalište i uživajte u pravoj zimskoj čaroliji. Klizanje uvek možete da začinite toplom čokoladom ili kuvanim vinom.

Klizališta na otvorenom u Beogradu nalaze se u SC Olimp, u Starom DIF-u, na Adi Ciganilij, Na Trgu Nikole Pašića, kod Arene…

Klizanje u zatvorenom odvija se u Pingvinu i u Hali Pionir.

foto: Tijana Janković