zlato i srebro dozvoljena kombinacija 328

Zlato i srebro – dozvoljena kombinacija

Sloboda u kombinovanju nakita

Zlatni i srebrni nakit u istoj odevnoj kombinaciji nekada je bio modni prekršaj. Današnji modni trend vam dozvoljava, a eksperti vas ohrabruju da kombinujete nakit od ova dva različita metala…

Mnoge devojke će vam reći da se bez nakita osećaju kao gole. Posle ovakve izjave ne bi vas ni začudilo kada biste otkrili njihove mnogobrojne kutije za nakit, i u njima najrazličitije modne ukrase od srebra i zlata. Šta bi jedna vlasnica tog malog blaga mogla da učini nego da s ponosom kombinuje i nosi sav svoj nakit, i srebrni i zlatni zajedno!

Nakit do zlata je vremenom izgubio svoju poziciju kao najomiljeniji detalj, pa je srebro postalo veoma popularno među mlađim devojkama. Ipak, čak iako ste “srebroljupci” sigurno imate i zlatnog nakita, pa makar to bio onaj koji ste dobile pri rođenju ili proslavi punolestva. Ukoliko imate jedan takav davno zaboravljeni komad nakita, sada je pravo vreme da ga “prošetate”. Kako kažu modni eksperti, srebro i zlato idu zajedno!

Ne tako davno, devojke su verovale da će im prstenje od srebra i zlata, ukoliko ih nose u isto vreme, doneti nesreću. Uvek je bilo onih koje su se opredeljivale isključivo za jednu boju, belu ili žutu. Vreme podela i sujeverja je prošlo, zato budite hrabre i obogatite svoj izgled kombinacijom nakita od srebra i zlata.

Kome stoji srebro, a kome zlato?

Crveno zlato lepo pristaje osobama sa svetlijim tenom, dok onim tamnijim odlično stoji srebro. Žuto zlato je pravi izbor za one sa tamnom kosom.  Ipak, kombinacija crvenog, žutog i belog zlata može odlično da izgleda i kada je upotrebljena pri izradi jednog komada nakita. Zanimljiva kombinacija, koju i sami možete da napravite, jeste da na dugačkom lancu od jednog materijala nosite privezak od drugog.

Oslobodite se i napravite svoju kombinaciju zlata i srebra, jer ćete na taj način osvežiti omiljeni nakit, a onaj zaboravljeni ponovo, ili po prvi put zavoleti.

fotografija: Tijana Janković