zakoracite sigurno u sandalicama 216

Zakoračite sigurno u sandalicama

Spremne za letnje štiklice

Kako da izaberemo letnju obuću u kojoj ćemo biti seksi, a da što manje naškodimo našim stopalima, kolenima i kičmi?

 Ulicama našeg grada uveliko odzvanjaju štiklice. One su, u vizuelnom smislu, najbolji „prijatelj” ženske figure. Zahvaljujući ovom detalju, dame su vitkije, više, i ženstvenije. To naše devojke znaju i veoma hrabro u njima koračaju. Ipak, ima i onih koje to ne rade baš tako uspešno. Posebno je stresno za stopala kada hodamo u sandalama.

 Svaka elegantna, seksi, letnja odevna kombinacija je potpuna samo uz ovu vrstu obuće. Zato odaberite odgovarajuće sandale i pripremite se da napravite korak sa visine.

 Ukoliko niste sasvim sigurni na visokim potpeticama, izaberite sandale sa platformom. One su odlične za prve korake na „visokoj nozi”, a i prilično su udobne. Ako više volite tanju štiklu, vežbajte svoj hod na nižoj, pa polako pređite na visoku. Sandale su poseban izazov, jer u njima stopalo nije fiksirano kao u zatvorenoj cipeli.

 Važno je da izaberete model koji je proizveden od prijatnog materijala kao što je to koža. Satenske sandale nosite jedino u svečanim prilikama i u večernjim izlascima. Vrlo je bitno da vas kaiščići ne stežu, zato obavezno pri probajnju obuće, prošetajte butikom. Imajte uvidu i to da će vam se stopalo raširiti zbog visoke spoljašnje temperature, zato izbegavajte kupovinu u prepodnevnim časovima.

 Kako bi vam bilo što udobnije, koristite silikonske uloške koji su odlični pri ublažavanju stresa na prednjem delu stopala. Takođe, postoje i oni koje možete nositi kod pete, kao biste zaštitili i taj deo od iritacije. Talk je odlično rešenje za sprečavanje stvaranja žulja i zadebljanja kože pri trenju. Naravno, uvek možete da ponesete i dodatni par ravnih cipela za slučaju da vam se noge zamore. To će vam pomoći, ako je pred vama jedna duga šetnja.

 Nakon dana ili večeri u sandalama sa visokom štiklom, odmorite stopala tako što ćete ih potopiti u kupku. Dovoljno je da ih stavite u mlaku vodu u kojoj ste prethodno dodali morsku so. Ova jednostavna kupka će vam pomoći kod otečenih, umornih i bolnih nogu.

 U letnjoj obući su nam stopala otkrivena, pa je bitno da budu i negovana. Za smekšavanje zadebljale kože i zanoktica probajte jednostavnu kupku, a za nju vam je potrebno: četvrtina limuna, malo cimeta, dve kašike maslinovog ulja, četvrtina šolje mleka i isto toliko vode. Izmešajte sve sastojke i potapajte stopala dva puta nedeljno. Nakon ovog tretmana, otklanjanje zadebljanja će biti mnogo lakše i brže.

 Uživajte u letnjim čarolijama, ali ne zaboravite da je pored lepote bitno i zdravlje. Neprikladna obuća može da prouzrokuje čukljeve, žuljeve, probleme sa kičmom i kolenima…

foto: Tijana Janković