vreme je za sandale i carape 414

Vreme je za sandale i… čarape

Jesen po novoj modi

Još uvek toplo vreme dozvoljava nam da prošetamo u sandalama, ali kako budemo zakoračili dublje u jesen, moraćemo da mislimo i na posebne detalje – čarape. Po novoj, jesenjoj modi čarape i sandale možete da nosite zajedno!

Izgleda da su i ustaljena moda pravila tu da bi se kršila. Modni običaj da sandale obuvamo isključivo na bosu nogu više ne važi. Novi trend dozvoljava to što je oduvek bilo zabranjeno – čarape i sandale. Ovo novo, prekršeno staro, pravilo odnosi se i na muško i na žensko oblačenje.

Stilisti nam preporučuju da o čarapama razmišljamo kao o posebnom detalju – akcentu pri kreiranju naše odevne kombinacije. Bilo da su u pitanju, duge, kratke, najlon ili pamučne, čarape su dobrodošle, pa čak i kada obuvamo sandale.

Ono što ovaj novi trend i dalje ne dozvoljava jeste to da u kombinicji sa sandalama nosimo obične čarape boje kože. Kako bismo ovaj stil valjano nosili savet je da čarape uvek budu upečatljive, tj. da što jasnije istaknemo njihov kontrast u odnosu na obuću otvorenih prstiju. Ovo važi i za muškarce!

Iako ovaj trend narušava naš, do sada usvojeni, osećaj za estetiku, mnogi će mu se sigurno obradovati. Svi koji vole da eksperimentišu rado će upariti svoje sandale s čarapa, a oni koji vole udobnost biće srećni da šetaju bez žuljeva. Ne zaboravimo, tu je i ona pozitivna, finansijska strana ovog stila – lakše je da uložimo novac u novi par čarapa nego u nove jesenje cipele.