upoznjate beograd setajuci specijalne ture 853

Upoznjate Beograd šetajući: specijalne ture

Predlog za oktobarske dane

Iako ponekad pomislimo da isuviše dobro poznajemo svoj grad, svaku njegovu ulici, i da smo manje-više sve priče čuli, to ne znači da je zaista tako. Prošetajte iznova, i tako još nekoliko puta, jer, tokom oktobra meseca, možete da saznate nešto sasvim novo o Beogradu zahvaljujući specijnaim turama.

Bogata istorija i kulturno nasleđe našeg Beograda razlog su da krenete u jednu od nekoliko posebnih i veoma zanimljivih tura. Tokom oktobra možete da upoznate slatki Beograd, antički Singidunum ili npr. da krenete tragom Ive Andrića.

Upoznajte slatku i izbudljivu istoriju slatkiša

Tura Slatki Beograd pravi je izbor za sve one koji uživaju u slatkišima. Ova šetnja će vam omogućiti da otkrijete tradiciju domaćeg poslastičarstva i da okusite neke od neodoljivih poslastica naše prestonice.

Program Slatki Beograd je rezervisan za dane vikenda i to do kraja oktobra. Šetnja počinje u 11 časova ispred Konaka knjeginje Ljubice i traje dva sata, dok ne stignete do krajnjeg mesta, Hotela Moskva.

Informacije o programu i obavezno prijaljivanje je putem broja telefona: 066/056906.

Šetnja kroz antički Singidunum – nekadašnja rimska kolonija

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Šetajući centrom grada ne razmišljamo o tome šta se to ispod današnjih pločnika nekada davno nalazilo. Tu se kriju ostaci antičkog Singidunuma koji su sagradili Rimljani u 1. veku, a koji dva veka kasnije dobio status rimske kolonije. O tadašnjem vremenu svedoče i velika groblja koja su se prostirala od Kalemegdana, pa do šireg dela grada. Antički kovčezi su pronađeni i u Botaničkoj bašti i u Makedonskoj ulici.

Maršuta ove ture počinje kod spomenika Knezu Mihailu i to nedeljom u 11 časova. Za ovu šetnju izdvojićete dva sata i 300 dinara za kartu koju možete da kupite u TIC-u (Trg Republike 5).

Dodatne informacije možete da dobijete putem sledećeg broja telefona: 011 328 -18 -59.

Tragom Ive Andrića – upoznajte život nobelovca

Tokom oktobra meseca, svake srede, tačnije  3, 10, 17. i 24. oktobra, možete doći u 16h na Andrićev venc, kod spomenika Ivi Andriću, gde je početak ove uzbudljive šetnje. Ova tura je nešto duža i traje dva i po sata.

Šetajući tragom Ive Andrića otkrićete lokacije u Beogradu koje su bile najznačajnije u životu i stvaralaštvu našeg nobelovca.

Informacije o programu i obavezno prijaljivanje je putem broja telefona: 066/056906.