nokti

Trendovi lepote kojima je istekao rok!

Biti lepa je pojam koji se u savremenom društvu najčešće poistovećuje sa „biti IN“. Ukoliko žena ne prati modne trendove pri ulepšavanju, a koji su skupi, naporni i opterećujući, često bude „etiketirana“ kao „obična“. Upravo od tog pojma „obična“ (drugim rečima-neprimetna) mnoge žene beže, do ekstrema.

Za sve one kojima su dosadašnji trendovi lepote bili odbojni i neprirodni, evo olakšanja. Trend u 2015. godini biće baš „običan“, odnosno, prirodan, svež i lepršav izgled, u svakom smislu!

Žena bi trebalo da izgleda opušteno, a ipak doterano i negovano. Poruka koju šaljete svojim izgledom trebalo bi da glasi „Ovako izgleda moje pravo JA!“

U prihvatanju trendova, mlade žene prednjače. Tako je svuda u svetu, te ni mi nismo izuzetak. Kakva je frizura moderna – koje dužine i boje, kakav je oblik noktiju popularan – devojke najpre saznaju od svojih idola iz sveta estrade!

No, to nisu uvek i prave „ikone“ stila. Svetski modni časopisi, već su odredili koji će dosadašnji vrlo uticajni trendovi otići u zaborav, a šta nam to novo dolazi.

Predugačka kosa je OUT!

Ove godine popularne su srednje dužine. Krupne, jasno definisane, glamurozne lokne, takođe izlaze iz mode. Zamenjuje ih blago talasasta kosa, bujna, nemirna, koja odaje utisak prirodne valovitosti. Krute, isfenirane, frizure, koje uz pomoć laka za kosu stoje poput šlemova, takođe su nepoželjne. Frizure (duga-pa na keca), gde su ispod dugih pramenova izbrijani delovi kose oko ušiju, takođe je samo još jedan minuli trend. Ljubičaste boje za kosu ( pepeljasto plavičaste, biserno lila, ultraviolet) su demode! Njih zamenjuju topliji tonovi.

OMBRE koji ima jak i veoma izražen prelaz iz nijanse u nijansu, takođe je nepoželjan. On kao trend farbanja ostaje, ali su boje postepeno nijansirane, kako bi kosa dobila „razigran“ efekat.

“Iskvarcovan“ ten – NE, NIKAKO!

Osunčana koža, odnosno „iskvarcovan“ ten (ukoliko je još u kombinaciji sa platinasto-plavom kosom)- NE, NIKAKO! Konačno je trend na strani zdravlja. Prirodna put je IN.

Koristite puder koji je nalik vašoj pravoj boji lica. Rumenilo je takođe u prirodnim nijansama, skoro nevidljivo. Oštra senčenja i prenaglašene jagodice tamnim rumenilom licu daju dramatičan izgled, a to svakako nije prirodno.

Zbogom, oštro iscrtane obrve!

 Obrve bi trebalo da budu guste, ali ne prenaglašene. Oštro iscrtane odlaze u istoriju. Zamenjuju ih lagano obojene, ali ipak uredno „sređene“.

I dalje su u trendu „nenametljivo upadljive“ obrve, koje očima daju izražajnost, a licu definiciju.

Zaboravite veštačke trepavice!

Trepavice su blago naglašene. Veštačke trepavice nisu više poželjne, kao ni preterano glamurozni izgled očiju pod teškim slojevima crne maskare.

Ajlajner ostaje u priboru za ulepšavanje i ove godine. Nepopularni su oni kreoni i ajlajneri koji blješte kao i oni u metalik nijansama. Kada je senčenje kapaka u pitanju, sve ostaje isto, samo u umerenijim varijantama i prirodnijim tonovima.

 Taman karmin je demode!

Ruževi poput crnih, tamno braon i zagasito ljubičastih nisu dobrodošli. U modi su neprimetne nijanse, pastelno ružičastih, narandžastih kao i crvenkastih tonova, odnosno, sve boje korala, meda, zemlje i vina. Balsami koji su obogaćeni pigmentima boje veoma su traženi. Oni neguju usne i čine da izgledaju punije i erotičnije.

 Dugi nokti izlaze iz mode!

Špicasti dugi „orlovski“ nokti, ili suptilnije rečeno „bademasti“ izlaze iz mode. Možda će nekima biti žao zbog toga, ali, iskreno, delovali su suviše „predatorski“ za jednu damu. Ukoliko su još ulepšani cirkonima i 3D sličicama i privescima, pravi su modni promašaj u ovoj godini. Njih će zameniti kraći, dužine koja jedva prelazi jagodice. Oblik bi trebalo da bude onakav kakav je i koren noktiju (kakav dole-takav gore).

Bezbojni i neutralni lakovi odlično pristaju ovoj dužini. Dozvoljeno je i višebojno eksperimentisanje. Ruke „grabljivice“ trebalo bi da postanu ruke „štreberke“.

„Frenč“ tehnika u tri boje je takođe još jedan od ovogodišnjih inovacija (tirkiz/plava, bež/bela i zlatna/metalik). Kada su boje lakova u pitanju slično je kao i sa ruževima.

Moderne su sve nijanse zemljanih tonova, boje crvenih vina, biser i metalik nijanse.

foto: freedigitalphotos.net