Natalija ljubicasta1

Šta ti govore boje: Ljubičasta

I ove nedelje ćemo pričati o bojama. U većini slučajeva nismo ni svesni da boja odeće koju nosimo može da govori o nama i umesto nas. Ovoga puta pričaćemo o jednoj veoma specifičnoj boji. Najmanje prisutnoj u prirodi. O ljubičastoj.

Ljubičasta je boja otmenosti. Samim tim što je u prirodi ima malo, označava posebnost i prefinjenost. Osobe u ljubičastom pokazuju da veoma cene sebe i svoju ličnost. Takođe može predstavljati i jedinstvenost, baš zbog male zastupljenosti.

Ljubičasta je boja tajanstvenog, mističnog. Ženstvena je i romantična, podrazumeva luksuz i raskoš.

Možete je nositi na ljubavnim sastancima, ako želite da ostavite utisak nedokučivoti, i da partneru stavite do znanja da mora da se pomuči kako bi vas osvojio.

Mnoga istraživanja o psihologiji boja pokazala su da ljubičasta boja označava sklad uma i emocija, što doprinosi psihičkoj ravnoteži i stabilnosti između misli i dela. Samim tim ljubičasto odelo, ili pak neki ljubičasti motivi su super izbor za posao. Sigurno želite da pokažete da znate šta radite, i da ste prilično sigurni u ispravnost svojih postupaka. Ljubičasta je boja moći i vodstva. Stručnjaci takođe preporučuju ljubičastu odeću osobama koje su na nekim vodećim pozicijama.

ljubicasta

Različite nijanse ljubačaste imaju različita značenja. Svetlo ljubičasta će pokazati nežnu stranu vaše ličnosti, dok ljubičasto-crvena može označavati nemirni duh. Tamno ljubičasta će pak pokazati vašu želju za ekstremnim.

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

Obucite nešto ljubičasto kada želite da budete zapaženi na radnom mestu ili fakultetu i kada želite da istaknete svoju snalažljivist i domišljatost, kada hoćete da predložite novo rešenje za neki stari problem. Sigurno ćete privući pažnju i svi će vas saslušati. Ljubičasta nije pogodna za prilike u kojima želite da budete nezapaženi ili kada ste umorni i neraspoloženi.

Ljubičasta je boja koja pruža mnogo mogućnosti. S obzirom na to da je nastala spajanjem plave i crvene, može imati jako različita značenja, baš kao i te dve boje. Svakako osnovno značenje ljubičaste, koje se iskristalisalo u svakoj nijansi je posebnost i jedinstvenost.

Budite posebni i jedinstveni ovog leta, i neka vam ljubičasta pomogne u tome!

Do sledeće nedelje, i neke druge boje.

model: autorka Natalija Lučić

foto: Tijana Janković