Natalija ljubicasta1

Šta ti govore boje: Ljubičasta

I ove nedelje ćemo pričati o bojama. U većini slučajeva nismo ni svesni da boja odeće koju nosimo može da govori o nama i umesto nas. Ovoga puta pričaćemo o jednoj veoma specifičnoj boji. Najmanje prisutnoj u prirodi. O ljubičastoj.

Ljubičasta je boja otmenosti. Samim tim što je u prirodi ima malo, označava posebnost i prefinjenost. Osobe u ljubičastom pokazuju da veoma cene sebe i svoju ličnost. Takođe može predstavljati i jedinstvenost, baš zbog male zastupljenosti.

Ljubičasta je boja tajanstvenog, mističnog. Ženstvena je i romantična, podrazumeva luksuz i raskoš.

Možete je nositi na ljubavnim sastancima, ako želite da ostavite utisak nedokučivoti, i da partneru stavite do znanja da mora da se pomuči kako bi vas osvojio.

Mnoga istraživanja o psihologiji boja pokazala su da ljubičasta boja označava sklad uma i emocija, što doprinosi psihičkoj ravnoteži i stabilnosti između misli i dela. Samim tim ljubičasto odelo, ili pak neki ljubičasti motivi su super izbor za posao. Sigurno želite da pokažete da znate šta radite, i da ste prilično sigurni u ispravnost svojih postupaka. Ljubičasta je boja moći i vodstva. Stručnjaci takođe preporučuju ljubičastu odeću osobama koje su na nekim vodećim pozicijama.

ljubicasta

Različite nijanse ljubačaste imaju različita značenja. Svetlo ljubičasta će pokazati nežnu stranu vaše ličnosti, dok ljubičasto-crvena može označavati nemirni duh. Tamno ljubičasta će pak pokazati vašu želju za ekstremnim.

Obucite nešto ljubičasto kada želite da budete zapaženi na radnom mestu ili fakultetu i kada želite da istaknete svoju snalažljivist i domišljatost, kada hoćete da predložite novo rešenje za neki stari problem. Sigurno ćete privući pažnju i svi će vas saslušati. Ljubičasta nije pogodna za prilike u kojima želite da budete nezapaženi ili kada ste umorni i neraspoloženi.

Ljubičasta je boja koja pruža mnogo mogućnosti. S obzirom na to da je nastala spajanjem plave i crvene, može imati jako različita značenja, baš kao i te dve boje. Svakako osnovno značenje ljubičaste, koje se iskristalisalo u svakoj nijansi je posebnost i jedinstvenost.

Budite posebni i jedinstveni ovog leta, i neka vam ljubičasta pomogne u tome!

Do sledeće nedelje, i neke druge boje.

model: autorka Natalija Lučić

foto: Tijana Janković