prolece u nitnama 629

Proleće u nitnama

Budite IN

 

Proleće je u znaku nitni. Bilo da ih nosite na kožnim jaknama, farmerkama, torbama, cipelama, ove sezone su pravi hit! Iako nikada nisu ni izlazile iz mode, danas ih trendseteri kombinuju sa vrlo nežnim materijalima. Zanimljivo i smelo!

Nitne asociraju na određene subkulture – bajkere, metalce, rokere… Ovog proleća napravljen je svojevrstan eksperiment i na prvi pogled nespojiv modni kompromis. Izuzetno ženstvenim modnim detaljima i komadima odeće dodate su nitne. Tako su modeli dobili sasvim novu dimenziju, ekstravagantnu i elegantnu.

Sve je počelo sa američkim dizajnerom Majkl Korsom. On je osmislio celu kolekciju  obogaćenu nitnama. One se nalaze svuda. Ima ih na džemperima, suknjama, providnim nežnim bluzama- napravljenim od tila, kožnim jaknama, torbama… Nitne na njegovim modelima su prevashodno zlatne boje.

Na izrazito upadljivim podlogama kože, na primer, na torbama i novčanicima jarkih boja, zlatne nitne su dobile po malo „buntovnički” izgled, ali i dalje su zadržale eleganciju prihvatljivu damama.

Na nežnim materijalima odeće, kao što su svila, til, vuna, Kors je postavio manje upadljive nitne, blažeg sjaja, koje ističu prefinjenost i ženstvenost, a ipak nose umerenu dozu bunta.

Po uzoru na ovog modnog dizajnera, pojavile su se čitave kolekcije „nitna” modela. Nije bitno da li ste u buntovnik ili ne, osmelite se i ponesite ovaj trend. Nitne deluju šik i daju specifičan moderan izgled svakom komadu odeće.

Ilustracija: YouTube