muzevni i na stiklama

Muževni i na štiklama

Novi modni trend

Pripremila Janja Rešćanski

Nekada su muškarci nosili visoke šešire, kako bi „kupili” koji centimetar visine. Danas, dizajneri obuće su posebnu pažnju posvetili niskim muškarcima i namenili im obuću sa visokom potpeticom! Na veliko čuđenje konzervativaca, štikle za muškarce se prodaju kao alva!

Današnji muškarci su spremni na sve kako bi bili poželjniji! Depiliraju se, neguju kožu, manikiraju se… Više ih nije sramota da to javno i priznaju. Granica koja razdvaja mušku i žensku modu polako bledi. Tome je doprineo i novi modni trend namenjen niskim muškarcima, obuća sa visokim potpeticama! Trendseteri su već za ovu modnu sezonu prošetali cipele i čizme sa visokom platformom i do deset centimetara.

Ovo je vrlo „papren” modni trend. Svaki par štikli košta pravo malo bogatsvo. Čizme marke Barberi ili Prada, kožne, do kolena koštaju i do 800 evra.

Štikle više nisu samo privilegija žena. Diskretne potpetice nose i predsednik Francuske Nikola Sarkozi, glumac Tom Kruz i slavni pevač Princ.

Muške štikle po svemu sudeći postaju stvar prestiža, a čim su dostupne slavnim i moćnim muškarcima, sigurno će ih uskoro i Srbijom prošetati „male Radojice”!