Screen Shot 2015 07 21 at 21.25.48

Budućnost donosi 3D personalizovanu obuću

Da li biste voleli da imate obuću koja će svaki nezgodan položaj ili udarac da uspešno neutrališe, da vam stoji savršeno i pritom još menja oblik i boju? Ako je vaš odgovor pozitivan, nadajte se upravo ovakvoj vrsti obuće u skorijoj budućnosti!

Kompanija „SOLS“, poznata po proizvodnji protetike ima za cilj da u skorijoj budućnosti izbaci na tržište personalizovane patike štampane u 3D štampaču.

Kakve sve pogodnosti donose 3D štampane patike?

Ove personalizovane patike ne sadrže lepak i otpadni materijal, prilagođavaju se pomeranju tela dok će specijalni sistem omogućavati samom materijalu patika da se vazduh i tečnost premeste iz delova u kojima je u tom momentu neophodna veća fleksibilnost.

Patike su dobile naziv „Adaptiv“ i one će biti prilagođene svakom budućem korisniku. Najveću korist od 3D personalizovanih patika će imati atletičari. Personalizovane patike će pružiti maksimalnu zaštitu od standardnih povreda nogu, udobnost i mogućnost da prilagode izgled obuće po svojoj potrebi.

Mi smo se složili da bilo kul da ih imamo, a da li biste vi voleli da u svojoj kolekciji obuće posedujete ovakav jedan par jedinstvenih personalizovanih patika?

foto: YouTube screenshot