Exploring Inspirations – dizajn cipela

 

Poslednja etapa dizajn projekta Exploring Inspirations, podržanog od strane Stimulering Creative Industies Fund-a, startuje 19. oktobra, a traje do 25. oktobra.

Pop-up izložba cipela dizajnera učesnika i dizajnera obuće iz Srbije biće otvorena 21. oktobra od 20 časova. Pored gošći iz Holandije Deniz Terli i Amber Ambrose Aurele svoje modele predstaviće i nekolicina lokalnih dizajnera poput LILU Danijela Biškup, Rish shoes, Ane Popović, Budislave Keković, Ive Ljubinković, Naša posla, Ivane Lazarević, Magdalene Klašnje…

Još jednom, cilj je da se lokalni dizajneri upoznaju sa holandskim koleginicama i uporede svoje pristupe.

Terli i Ambrose Aurele će posebno predstaviti svoj rad kroz petnaestominutne prezentacije na samom otvaranju, a neki od domaćih održaće iste prezentacije na zatvaranju 23. oktobra.

Eksperti iz Holandije će zatim 23. i 24. oktobra održati predavanja u Gradstor Design Hub-u u Pop Lukinoj 1.

U petak 23. oktobra gostovaće Inge Specht den Boer, kustoskinju i PR-a holandskog muzeja kože i obuće.

U subotu 24. oktobra očekuje nas predavanje Branka Popovića, modnog dizajnera, blogera i jednog od osnivača festivala Fashionclash koji se od 2009. godine održava u Maastrichtu, gde Branko i živi.

“Pozivamo Vas da nas posetite tokom vikenda i uživate u ovim predavanjima, ali poseban poziv ide dizajnerima koji bi želeli da svoje kolekcije predstave na Fashionclash festivalu, jer će imati neposredne informacije o prijavi na festival od njegovog direktora. Takođe sve ljubitelje obuće pozivamo da  posete Veliku galeriju Kc Grad na otvaranju pop up izložbe cipela u sredu 21. oktobra od 20h, jer je izložba prodajnog karaktera, pa će imati prilike da neke od modela i kupe na samoj izložbi.” Kc Grad