Foto: Tijana Janković
Foto: Tijana Janković

Momci, šta da ne oblačite

Muški stil koji devojke ne opraštaju

Čuveno spremanje za izlazak od pet minuta je velika prednost muškaraca. Ipak, potrebno je da i momci povedu računa o tome šta oblače i kako se sređuju, jer postoje stilovi i modni detalji koji odbijaju ženski pol.

Modu je ponekad teško pratiti, a nekad je bolje da je ne pratite već da birate ono što vama i vašoj figuri odgovara. Nije potrebno da budete stilista ili da zavolite šoping, ali je bitno da obratite pažnju na nekoliko najčešćih grešaka. Do ovih saveta smo došli u razgovoru sa pripadnicama nežnijeg pola, različitih godina i interesovanja. Obratite pažnju na to šta su one, povodom muškog oblačenja, imale da kažu.

Farmerke

Teksas je najizdržljiviji materijal i lak je za uklapanje sa ostalim odevnim predmetima. Zbog toga će verovatno uvek biti u trendu. Bez obzira na njegovu bezvremenost i tu možete pogrešiti i u ženskim očima izgubiti na privlačnosti.

Uske farmerke (skinny jeans) su pantalone koje bi svaki muškarac trebalo da izbegava. Ostavite ih devojkama. Preširoke farmerke, na pola kukova iz kojih viri donji veš, njih ostavite hip hop zvezdama. Izbledeli i išarani teksas, pa još sa cirkonima, je fazon koji ne stoji jednom zgodnom i privlačnom muškarcu.

Majice/košulje

Svaka devojka će vam reći da voli da vidi muškarca u lepoj majici ili košulji. Dovoljno je da izaberete jednostavan dizajn i boju koja odgovara vašem tenu, da biste ostavili dobar utisak na suprotni pol.

Neki momci žele da istaknu neku svoju osobinu ili samo žele da privuku pažnju, pa se dešava da preteraju sa dezenima. To zaista ume da odbije devojke, tako da bi trebalo da zaboravite na pojedina dizajnerska rešenja.

Majice ili košulje na kojima se nalaze štampane životinje i ogromni logo nekog brenda, po svaku cenu izbegavajte.
Majice bez rukava su odlične samo i isključivo za sportske aktivnosti. Bez obzira koliko vam je izvajan triceps, za ovaj izbor odeće devojke kažu ne, ne. U krajnjem, nije ni kulturno da svima pokazujete svoje, bogom dane, šiške ispod miške.

Kao i za farmerke i u ovom slučaju bi bilo poželjno da ne birate uzak kroj. Najlepše je kad se mišić ocrta ispod majice koja ležerno pada. Preusko na muškarcu je isto što i preveliki dekolte i prekratka suknja na ženi – preterano.

Havajske košulje je mogao samo Nik Sloter da nosi. Ukoliko želite da napravite fazon, onda je to u redu, ali nemojte ih uvrstiti u redovnu garderobu.
Pažljivo i sa otkopčavanjem košulje, pogotovu ako ste maljaviji. Raskopčana dugmad mogu nekim ženama poslati pogrešnu poruku o vama.

Što se boje tiče, najveća je polemika oko roze nijanse. Većina žena to ne voli. Međuti, neke od tih nežnijih nijansi, među kojima je i bebi plava, mogu dobro pristajati muškarcima sa tamnijim tenom.

Trenerka

Devojke doživljavaju momke u trenerkama kao nemaštovite, ukoliko je to njihova odevna kobinacija za izlazak u grad. Ovu vrstu odeće možete nositi na odgovarajućim mestima kao što su teren, teretana i izlet.

Obuća

Najvažnije od svega je da obuća bude čista. Radoznalo oko devojke će vrlo brzo, pošto vas ugleda, detaljno „snimiti” vašu cipelu. Za mnoge od njih, obuća govori dosta o muškarcu koji je nosi.

Patike jesu najudobnija obuća, ali nisu za svaku priliku. Budite malo otvoreniji i kreativniji pri kupovini cipela. Neki elegantniji model će vas najverovatnije u početku žuljati, ali to neće dugo trajati. Noga se navikne, a cipela razgazi. Devojke vam poručuju da patike sa vazdušnim đonom nosite samo na sportskim terenima. Dok su natikače predviđene samo za plažu, a sandale obuvajte isključivo na bosu nogu.

Često se potkrade nesrećna kobinacija cipele i bele čarape. To žene ne opraštaju.

Frizura

Da li neko voli kratku ili dugu kosu, to je pitanje ukusa. Ono oko čega se sve devojke slažu, jeste da ne nanosite mnogo gela kada pravite frizuru. One, kao i vi, vole da provlače ruku kroz partnerovu kosu dok se ljube. Slepljena kosa to ne dozvoljava, a kao takva vrlo često odaje utisak da je razređena, što u prvi plan stavlja muško teme. Neka ovaj stil ostane svojstven devedesetim.

Brada je takođe stvar ličnog doživljaja. Bilo da se odlučite da je imate ili da se brijete, bitno je da svoje lice redovno održavate. Zapuštena brada je poput šmirgle za nežno devojačko lice. Kozmetika nakon brijanja ,svojim mirisom, je pravi magnet za žene. Ne preterujte sa dezodoransima i parfemima. Njihov pravi efekat je da vas nanjuše iz blizine, a ne sa pola hodnika. Dezodorans na neistuširano telo je savršen recept za odbijanje ženskog roda.

Modni detalji

Naočare mogu da od muškarca naprave šmekera ili klipana. Nije lako odabrati pravi okvir za svoje lice. Tu i ako pogrešite, nije strašno. Međutim, naočare na vrh glave su promašaj veka. Ukoliko vam smetaju, stavite ih u futrolu. Pazite pri odabiru modela, jer su neki od njih prikladni jedino za sportske aktivnosti.

Nemojte preterivati sa nakitom i tetovažama. Lepo je sve što je umereno. Jedino ako ste rok zvezda, tu je sve dozvoljeno.

Kaiš je detalj na koji mnogi najčešće ne obraćaju pažnju. Osim što ima svoju fukcionalnost, bitan je i njegov estetski momenat. Zamenite ga čim primetite da je počeo da gubi na kvalitetu, jer prema rečima jedne ispitanice: „Momci, obratite pažnju na kaiš! Samo dobar kaiš budi želju u nama da ga otkopčamo.”

Većina muškaraca sve svoje u svojim džepovima nosi. Ukoliko se ipak odlučite za neku torbu, devojke vam predlažu da to ne bude torbica za pod mišku. Ako ste u odelu i idete na posao, zaboravite na ranac.

Za sve devojke sveta je privlačan muškarac koji, pre svega, vodi računa o higijeni. One vole ležerno obučene momke sa stilom i sa stavom. Izaberite ono što vama odgovara i prilagodite to situaciji i prilici. Budite umereni i sa ukusom, bez obzira za koji stil ste se odlučili. Budite otvoreni i dajte šansu kravati, jer devojke vole ovaj muški ukras.

Foto: Tijana Janković