martovski trangefrange vasar 193

Martovski Trange&Frange vašar

Nedelja, 10. mart, od 17 do 22h, Glavni hol DOB-a

Trange&Frange, svež, prolećni i mlad vašar, koji će u Domu omladine Beograda biti održan 10. marta, okupio je rekordan broj prijavljenih izlagača, od kojih je za izlaganje selektovano oko sedamdeset dizajnera i kolekcionara.

Pod sloganom „sve unikatno, retko i vaše” na ovom art vašaru, koji se u DOB-u organizuje jednom mesečno, pojaviće se u nedelju po prvi put neki novi mladi dizajneri: Marina Brzen sa šeširima, Aleksandra Petković sa ručno pravljenim cegerima, Jugoslav Sivić sa interesantnim lampama, ali i Srboslava Beba Jovanović koja se bavi izradom kuglofa, sa kojima je na festivalu kuglofa u Sremskim Karlovcima osvojila prvo mesto.

Od tradicionalnih izlagača možete sa zakašnjenjem kupiti kao poklon za 8. mart radove MadLoo, Loonka broševe, kolekcije Retro Chica, nakit PrePlet arta, Babbity Rabbity, prstenje sa perecama ili ljutim papričicama Ivana Gavrilovića i još mnogo toga. Na Trange&Frange vašaru će ponovo biti sa nama i dizajner Danilo Karagić, sa ogrlicama i narukvicama od rajsferšlusa, kao jedan od najpopularnijih i Nakit MIT sestara Isidore i Teodore kao najmlađih dizajnera u Domu omladine Beograda. Kolekcija ploča Tanje Zeljković, ovoga puta imaće društvo kolekcije ploča Živote Kostića, pa se nadamo da će T&F vremenom postati novi beogradski market vinila.

Muzički domaćin T&F razmene i ovoga puta će biti organizacija Kišobran, koja će svojim izborom pesama upotpuniti događaj. Kišobran je kolektiv koji se bavi promocijom alternativne kulture. Omogućiće vam da, osim stvari koje ste poneli, razmenite i po koju ideju, plesni pokret, osmeh, namig i slične lične vrednosti.